„Kauno kultūros mugė 2024“ kviečia Lietuvos kultūros bendruomenę kartu atidaryti sezoną

Jau ketvirtus metus iš eilės Kauno menininkų namų organizuojama „Kauno kultūros mugė“ kviečia kultūros organizacijas, iniciatyvas, bendruomenes, projektus ir kitus kultūros lauko atstovus iš visos Lietuvos susipažinti ir kartu atidaryti kultūros sezoną. Šiais metais mugė vyks rugsėjo 6–7 d. dienomis Nepriklausomybės aikštėje. 

„Kaip ir kasmet, mugė siekia supažindinti kauniečius ir miesto svečius su kultūrinėmis veiklomis vykstančiomis mieste, rudens sezono naujienomis, taip pat praplėsti kultūros organizacijų bei iniciatyvų auditorijas, suaktyvinti kultūros paslaugų ir produktų pardavimus. 2024-ųjų metų naujiena, kad į „Kauno kultūros mugę“ planuojame pakviesti 32 dalyvius ne tik iš Kauno, bet ir kitų Lietuvos miestų! Dalyviams bus suteikta galimybė dalyvauti mugėje, scenos programoje bei menininkų, kuriančių Kaune, portfolio peržiūrose,“ – apie renginį plačiau komentavo „Kauno kultūros mugės“ vadovė ir Kauno menininkų namų kultūros partnerysčių koordinatorė Viktorija Mašanauskaitė-Rinkšelė.

Kai sezono naujienos netelpa   paviljone

Kultūros lauke veikiančios organizacijos ir iniciatyvos turės unikalią galimybę visuomenę supažindinti su savo veiklomis ne tik mugės stenduose, bet ir scenoje. Čia laukiami teatro, šokio, muzikos ir kiti pasirodymai, knygų ar kitokio turinio pristatymai bei įvairios visuomenę įtraukiančios dirbtuvės, žaidimai ir kitos veiklos, kurios netelpa paviljone.

Prieš kiekvieną pasirodymą, atlikėjai ar juos pristatantys mugės dalyviai galės prisistatyti trumpame, dešimties minučių, interviu. Visa scenos programa bus tiesiogiai transliuojama per Kauno menininkų namų internetinį radiją.

Pokyčiai: vietoje vizitų programos pažintis su Kaune kuriančiais menininkais

„Kauno kultūros mugė“ keičia tris metus vykusios vizitų programos formatą ir šiemet kviečia į kylančių menininkų(-ių), kuriančių Kaune, portfolio peržiūras. Ši renginio dalis išlieka skirta tik kultūros lauko profesionalams. Jos tikslas – supažindinti Lietuvos kultūros organizacijas ir iniciatyvas su skirtingų sričių kylančiais menininkais ir menininkėmis, bei skatinti tinklaveiką ir bendradarbiavimą.

„Nuo šių pradžios Kauno menininkų namai, siekdami stiprinti meno kūrėjų ir darbuotojų lauką Kaune, inicijuoja menininkų ir kultūros vadybos profesionalų susitikimų ciklą „Pasimatymai“. Jau esame subūrę gan stiprią kultūros organizacijų bendruomenę ir matome poreikį sukviesti, palaikyti ir pristatyti pačius menininkus bei kūrėjus. Tikimės, kad ne tik naudingos žinios, perduotos susitikimų cikle, bet ir portfolio peržiūros, skirtos savo kūrybos pristatymui, stiprins kylančių menininkų bendruomenę Kaune, bei bus naudingos turinio ieškančioms kultūros organizacijoms,“ – pasakojo V. Mašanauskaitė-Rinkšelė.

Portfolio peržiūrų metu 20 atrinktų skirtingų sričių kylančių menininkų(-ių) pristatys savo kūrybą kultūros organizacijoms ir iniciatyvoms iš visos Lietuvos. Vienam pristatymui bus skirtos 10–15 min. Dalyvaujančios organizacijos ir iniciatyvos vieną pristatymą galės stebėti tuo pačiu metu.

Registracijos į „Kauno kultūros mugę“ formą galite rasti čia.

Registracija atvira iki gegužės 15 d. Su atrinktais dalyviais organizatoriai susisieks gegužės 31 d.

Registracija yra bendra į visas veiklas.

„Kauno kultūros mugę“ organizuoja BĮ „Kauno menininkų namai“. Finansuoja Kauno miesto savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba.

Kauno menininkų namų informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content