Šildymo sezonas baigtas: kauniečiai – tarp mažiausiai mokėjusių už šilumą Lietuvoje

Balandžio 29 d. Kauno mieste baigiamas šildymo sezonas, prasidėjęs praėjusių metų spalio 16 dieną. Kaip įprasta, kauniečiai už šilumą mokėjo vieną mažiausių kainų šalyje – visą šildymo sezoną ji buvo mažesnė nei 7 ct/kWh arba beveik 13 proc. mažesnė už šalies vidurkį.

Palyginti su 2022–2023 m. šildymo sezonu, Kaune šilumos kaina sumažėjo apie 22 proc.

Kovo mėnesį, palyginti su tuo pačiu praėjusiu metų mėnesiu, kauniečiai gavo apie 20 proc. mažesnes šildymo sąskaitas. Už 50 kv. metrų ploto senos statybos butą gyventojai mokėjo 46 eurus (pernai – 54 eurus), renovuotame daugiabutyje gyvenantys kauniečiai – 25 eurus (32 eurus), naujos statybos – 22 eurus (30 eurų).

Šildymo sezono pradžią ir pabaigą skelbia savivaldybės, atsižvelgdamos į vidutinę paros temperatūrą ir orų prognozes. Dažniausiai šildymo sezonas baigiamas balandžio viduryje ar antroje jo pusėje. Pernai šildymo sezonas Kauno mieste baigtas balandžio 13 d., rajone – balandžio 14 d., dar ankstesnį sezoną, atitinkamai, balandžio 25 ir 26 d.

Primename, kad gyventojai gali patys nuspręsti, kada pradėti ar baigti šildymo sezoną. Vadovaujantis Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklių nustatyta tvarka, jie sprendimą gali priimti balsų dauguma (50 proc. + 1 bendrasavininkis).

Apie sprendimą nustatyta tvarka turi būti informuojamas šilumos tiekėjas. Šildymą įjungia arba išjungia daugiabučio namo šildymo ir karšto vandens sistemą prižiūrintis administratorius ar prižiūrėtojas.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content