Kaune – jubiliejinė VDU Azijos savaitė

Daugelio pamėgtas ir nekantriai laukiamas festivalis vėl grįžta – balandžio 22–26 dienomis kauniečius ir miesto svečius kvies patirti Azijos kultūrą, tradicijas, šiuolaikinį ir klasikinį meną.

Šiemetinė VDU Azijos savaitė švenčia dešimties metų jubiliejų, tad savo programos įvairumu ir renginių gausa stengsis perteikti šią apvalią sukaktį. Festivalio sėkme rūpinasi Vytauto Didžiojo universiteto Azijos studijų centras kartu su VDU studentų klubais „Hashi“, „Hallyu“ ir „Wuwei“, tad sau artimą Aziją renginiuose ras tiek su regioną bepradedantys atrasti, tiek ir Rytų Azijos žinovai.

„VDU Azijos savaitė vis primena, koks įvairus ir kupinas atradimų yra šis regionas. Aktyvios akademinės bendruomenės dėka Kaunas turi išskirtinę privilegiją pažindintis ir mėgautis Japonijos, Korėjos, Kinijos ir Taivano kultūromis ir jaučiame didžiulį įsipareigojimą šio festivalio tradiciją ne tik išlaikyti, bet ir plėsti“, –  sakė VDU Azijos studijų centro vadovas dr. Arvydas Kumpis.

Festivalio formatas per dešimt metų buvo išgrynintas, kad apimtų kuo platesnį lauką:

  • pirmadienį (04.22), festivalio atidarymo dieną, visi kviečiami „paragauti“ Rytų Azijos kalbų (V. Putvinskio 23), o nuo 18 val. lauks nuotaikingas Azijos protmūšis (baras „Rebels“, Laisvės al. 21);
  • antradienį (04.23) vyks azijietiško maisto kūrybinės dirbtuvės (restoranas „Smuklė“, Daukanto g. 23, būtina registracija), o 18 val. keliautojas Evaldas Karalius dalinsis savo patirtimis po keliones Japonijoje ir Nepale (Kauno apskrities viešoji Ąžuolyno biblioteka, Žvaigždžių salė);
  • trečiadienį (04.24) vyks ketvirtoji tarptautinė studentų mokslinė konferencija (V. Putvinskio 23), skirta Azijai, o nuo 18 val. laukia įspūdingas šiuolaikinio šokio vakaras – pirmą kartą Lietuvoje pasirodysiančio P. Korėjos talento Na Hoon Park ir trupės pasirodymas bei Auksiniu teatro kryžiumi šiemet įvertintas Kauno šokio teatro „Aura“ spektaklis „Sodas 4.12°“ (k. c. Romuva, Laisvės al. 54, bilietus platina bilietai.lt);
  • ketvirtadienį (04.25) nuo 10 val. vyks spalvinga ir gausi renginių Kultūros mugė (V. Putvinskio 23), o 18 val. kviečiame susipažinti su daugeliui matytais, bet neretai vis dar nepažintais tautiniais Japonijos, Korėjos ir Kinijos kostiumais (Kauno apskrities viešoji Ąžuolyno biblioteka, Žvaigždžių salė);
  • penktadienio (04.26) dieną vyks karjerai skirti renginiai ir susitikimai (V. Putvinskio 23), o festivalio uždarymas nuo 19 val. įvyks bare „Hogas“ (Kaunakiemio g. 40). Ypatingais vakaro svečiais bus sparčiai populiarėjanti grupė „Nouvelle“, pažadėjusi nustebinti Azijos mylėtojus!

Festivalio metu VDU V. Putvinskio 23 pastate taip pat bus eksponuojama Evaldo Karaliaus nuotraukų paroda „Šikoku 88 šventyklų kelias“, bus organizuojami tęstiniai žaidimai bei kitokios atrakcijos.

Naujienas sekite bei daugiau informacijos bei registracijos formos į renginius ieškokite VDU Azijos studijų centro, VDU Azijos savaitės „Facebook“ ir „Instagram“ puslapiuose bei tel.: +370 373 31 323.

VDU informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content