Po žiemos Kaune atgyja geriamojo vandens fontanėliai

Šią savaitę Kaune pradedamas lauko gertuvių sezonas. Šiais metais kauniečiai ir miesto svečiai nemokamai atsigaivinti geriamuoju vandeniu yra kviečiami iš aštuonių skirtingose miesto vietose įrengtų geriamojo vandens stotelių.

„Praėjusių metų vandens suvartojimo statistika parodė, kad kauniečiai ir miesto svečiai vis aktyviau naudojasi nemokamomis geriamojo vandens stotelėmis Kauno mieste. Džiaugiamės, kad visuomenė darosi vis labiau sąmoningesnė rinkdamasi tvarius ir aplinkai draugiškus sprendimus“, –  sako „Kauno vandenų“ vadovas Ramūnas Šulskus.

Iš mieste įrengtų stacionarių gertuvių galima įsipilti vandens į daugkartinę gertuvę ar bet kokią kitą tarą, atsigerti tiesiog vietoje ar pagirdyti augintinį.

„Po žiemos visos gertuvės yra kruopščiai išplaunamos, dezinfekuojamos, vandens kokybė ištiriama laboratorijoje. Vandens gertuvėse bėga kokybiškas ir visas higienos normas atitinkantis centralizuotas vanduo, tiekiamas iš keturių Kauno miesto vandenviečių“, –  kalbėjo R. Šulskus.

Gertuvės Kauno mieste veikia Aukštaičių gatvėje, Rotušės aikštėje, prie Kauno pilies, Studentų skvere, šalia Lampėdžių paplūdimio, Draugystės ir Kalniečių parkuose. Nuo šio sezono pradeda veikti dar viena geriamojo vandens stotelė prie neseniai atnaujinto Trijų Mergelių tilto.

Vasarą į Laisvės alėją bei senamiestį sugrįš ir dar vienas kauniečių jau pamėgtas atsigaivinimo šaltinis – vandens dulksna. Iki gegužės 1 d. ištrykš ir visi „Kauno vandenų” eksploatuojami fontanai.

Skaičiuojama, kad geriant vandenį iš čiaupo ar poilsiaujant renkantis stacionarias gertuves, visuomenė ne tik atsisako plastiko, kurio pasaulyje kas minutę nuperkamas vienas milijonas, bet ir mažiau išlaidaujama.

Šiltuoju metų laiku plastikinių butelių išmetama keliskart daugiau nei įprastai. Į sąvartynus kasdien patenka apie 60 milijonų plastikinių butelių.

Aplinkos apsaugos agentūros duomenimis, iš susidariusių plastikinių pakuočių atliekų Lietuvoje perdirbama apie 45 proc.

„Kauno vandenų” informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content