Pradedama įgyvendinti 2024 m. Užimtumo didinimo programa

Mažinant kompleksines nedarbo problemas, socialinę atskirtį ir norint užtikrinti sklandžią kauniečių integraciją į darbo rinką, pradedamas paraiškų priėmimas į Užimtumo didinimo programą. Valstybės lėšomis finansuojamame projekte laukiama dalyvių, galinčių pasiūlyti laisvas darbo vietas savo įmonėse ar organizacijose. Paraiškos priimamos iki balandžio 19 d. internetu arba Kauno miesto savivaldybėje.

Užimtumo tarnybos duomenis, praėjusiais metais Kaune fiksuotas 9,4 proc. gyventojų nedarbingumas. Jau šeštus metus siekiama padėti ilgą laiką nedirbantiems kauniečiais sugrįžti į rinką, atnaujinti įgūdžius ar persikvalifikuoti. Per Užimtumo didinimo programą sukuriamos naujos darbo vietos, mažinama socialinė atskirtis.

Prie to ženkliai prisidės iniciatyvoje dalyvaujančios miesto įstaigos, socialiai atsakingi verslai bei organizacijos. Šiemet fiziniams asmenims nenumatyta galimybė teikti paraiškas.

Įstaigos kviečiamos skatinti bedarbių įsitraukimą į darbo rinką, sukuriant perkvalifikavimo, mokymų, profesinių ar kitų darbinių žinių. Tikimasi, kad įgijus naujus arba atstačius prarastus įgūdžius bei socialinius gebėjimus, pažeidžiamiausi visuomenės nariai ne tik trumpam įsidarbins, bet ir liks darbo rinkoje.

Užpildytos ir pasirašytos paraiškos kartu su kvietime nurodytais dokumentais teikiamos iki balandžio 19 dienos. Programos dalyviai tai gali padaryti per miesto elektroninių paslaugų sistemą arba reikiamus dokumentus pristatę į Kauno savivaldybės Klientų aptarnavimo ir informavimo skyriaus Asmenų aptarnavimo poskyrį  (Laisvės al. 94A, 5 darbo vieta).

Dėl Užimtumo didinimo programos veiklų, paraiškų pildymo, teikimo, priėmimo ar turinio pareiškėjai konsultuojami telefonu (8 37) 42 56 25 arba (8 37) 20 98 21 ir el. paštu [email protected] arba [email protected]. Plačiau: bit.ly/uzimtumas.

Šių metų Užimtumo didinimo programos įgyvendinimui numatyta apie 500 tūkst. eurų.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content