Kaune mažėja geriamojo vandens kaina

Nuo 2024 m. gegužės 1 d. „Kauno vandenų“ klientai už šalto vandens kubinį metrą mokės 45 centais mažiau. Bendrovė ir toliau išlaiko mažiausių kainų lyderės pozicijas Kauno regione ir Lietuvoje.

Butų gyventojams tarifas už geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas sumažės nuo 2,52 iki 2,07 Eur/m3 su PVM, individualių namų gyventojams – nuo 2,48 iki 2,03 Eur/m3 su PVM, juridiniams asmenims kaina kinta nuo 2,59 iki 2,14 Eur/m3, skaičiuojant su PVM. Paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugų tarifas įmonėms didės 6 centais (nuo 0,17 iki 0,23 Eur/m3 su PVM).

Šią savaitę priimtame nutarime Valstybinė reguliavimo taryba (VERT) nurodė, kad pagrindinės „Kauno vandenų“ paslaugų kainų keitimosi priežastys yra atpigusi elektros energija, sumažėjusios išlaidos technologiniam kurui ir kt.

„Energetikos išteklių ir žaliavų rinkose susiklosčiusios aplinkybės vertė ieškoti greitų ir efektyvių sprendimų paslaugų kainoms amortizuoti. Remdamiesi elektros kaina biržoje, nustatėme efektyviausius siurblinių darbo režimus, investavome į veiksmingus vandens siurblius ir vandens perpumpavimo įrenginius. Vien tuo neapsiribojome – investavome ir į atsinaujinančius energijos išteklius, elektromobilius, dalį elektros energijos pasigaminame iš valymo įrenginiuose surenkamo nuotekų dumblo, kurio kasdien sukaupiama apie 50 tonų“, – apie pastarųjų metų iššūkius kalbėjo bendrovės vadovas Ramūnas Šulskus.

Bendrovės aptarnaujamoje licencijuojamoje teritorijoje vartotojų mokama suma už paslaugas sudarys 0,81 proc. vidutinių šeimos pajamų, t. y. neviršys 4 proc. vidutinių šeimos pajamų.

„Kauno vandenys“ informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content