PRATYBOS PRATYBOS PRATYBOS

Gyventojų dėmesiui, pratybos pratybos pratybos!

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos praneša: atliekamas perspėjimo ir informavimo sistemos patikrinimas.

Perspėjimo sistemos patikrinimo metu įjungiamos sirenos. Tuo pačiu metu į mobiliuosius telefonus siunčiami perspėjimo pranešimai.

Išgirdę sirenų garsą, įsijunkite Lietuvos nacionalinį radiją ar televiziją. Išklausykite visą informaciją apie gresiančius pavojus ir patarimus, ką daryti, kad galėtumėte apsaugoti save, kitus ir turtą.

Atkreipiame dėmesį, kad patarimai, kaip išvengti nelaimių,  priklauso nuo grėsmės pobūdžio. Svarbiausia – išklausius rekomendacijas, vykdyti pareigūnų nurodymus, pasirūpinti savo ir artimųjų saugumu.

Jeigu atsidurtumėte tokioje vietoje, kur sirenos nebūtų girdimos, rekomenduotina iš anksto mobiliajame telefone aktyvuoti korinio transliavimo funkciją, kad gautumėte trumpuosius perspėjimo pranešimus. Šiais pranešimais gyventojai perspėjami, kai būtina skubiai perduoti svarbią informaciją apie jų sveikatai, gyvybei, turtui ar aplinkai gresiantį  pavojų. Pasitikrinkite, ar ši funkcija jūsų telefone veikia.  Ši paslauga yra nemokama.

Kaip pasirengti nelaimėms? Įvykus nelaimei kiekvienas turi mokėti pasirūpinti savimi ir artimaisiais bent 72 valandas. Iš anksto pasiruoškite maisto ir geriamojo vandens atsargų. Namuose taip pat turėkite būtiniausių vaistų,  nepamirškite žvakių, degtukų, žibintuvėlio, radijo, baterijų.

Nelaimių atvejais apie apsaugos priemones gyventojams bus pranešta per radiją, televiziją, trumpaisiais pranešimais arba tiesiogiai. Svarbu iš anksto pasidomėti galimais pavojais ir apsaugos priemonėmis.

Daugiau informacijos apie gaisrinę ir civilinę saugą, kaip pasiruošti ekstremaliosioms situacijoms, kaip aktyvinti perspėjimo funkciją telefonuose, kad gautumėte perspėjimo pranešimus, taip pat sirenų girdimumo žemėlapį rasite Lietuvos pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms interneto svetainėje adresu lt72.lt.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content