Konkursas „Registruotas metų prekių ženklas 2023”

Valstybinis patentų biuras prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos (VPB), siekdamas skatinti intelektinės nuosavybės produktų kūrimą ir jų apsaugą, Lietuvos regionų verslo kūrybiškumą ir inovatyvumą, taip pat prisidėti prie naujai sukurtų prekės ženklų žinomumo didinimo iniciuoja metų prekės ženklo rinkimus „Registruotas metų prekių ženklas 2023”. Šiais metais organizuojamas pirmasis konkursas, kuris taps tradiciniu ir bus rengiamas kiekvienų metų pavasarį, pažymint Pasaulinę intelektinės nuosavybės dieną.

2024 m. konkursas vyks kovo 1–balandžio 26 d. Jo finalas vyks balandžio 26 d. organizuojant tarptautinę diskusijų panelę bei iškilmingą apdovanojimų renginį. Konkurso partneriai – Lietuvos dizaino asociacija, Vilniaus dailės akademija, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija, Patentinių patikėtinių asociacija, Lietuvos marketingo asociacija, Valtybinė lietuvių kalbos komisija, Lietuvos verslo konfederacija ir Inovacijų agentūra. Tarptautinis konkurso partneris – Europos sąjungos intelektinės nuosavybės tarnyba (EUIPO) ir Pasaulio intelektinės nuosavybės organizacija (WIPO).

„Registruoto metų prekių ženklo“ konkurse kviečiami dalyvauti prekių ženklai iš visos Lietuvos regionų, kurie buvo įregistruoti pagal nacionalines ir tarptautines procedūras 2023 metais. Konkurso paraiškos bus teikiamos užpildant specialią elektroninę paraiškos formą internete – intelektine.lt.

Rinkimai bus organizuojami drauge su vienu didžiausių Lietuvos naujienų portalų, kuriame skaitytojai galės išreikšti savo nuomonę apie konkurso nominantus. Taip pat jame bus transliuojama iškilminga apdovanojimų ceremonija.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content