„Žalgiris Group“ planai Dariaus ir Girėno stadione bei Kauno sporto halėje – pasaulinio garso atlikėjai, varžybos ir erdvės miestiečiams

„Žalgiris Group“ Kauno Dariaus ir Girėno stadione bei Kauno sporto halėje planuoja pritaikyti patirtį, įgytą valdant „Žalgirio“ areną. Šiuo metu vyksta derybos su Lietuvos futbolo federacija dėl Lietuvos rinktinės varžybų stadione, jame taip pat planuojami pasaulinio garso atlikėjų koncertai. Į Kauno sporto halę numatoma perkelti dalį renginių iš „Žalgirio“ arenos.

Šį penktadienį „Žalgiris Group“ pasirašė sutartį su Kauno miesto savivaldybe dėl Dariaus ir Girėno stadiono bei Kauno sporto halės valdymo ateinantiems 15 metų. „Žalgiris Group“ atstovai stadione ir arenoje jau planuoja įžymių atlikėjų koncertus ir sporto renginius keleriems metams į priekį ir pabrėžia, kad tiek halė, tiek ir stadionas bus skirti ne tik masiniams renginiams – juose sportuoti ir leisti laisvalaikį galės ir kauniečiai.

Perkels renginius iš „Žalgirio“ arenos

Pagal sutartį „Žalgiris Group“ įmonė „Kauno arena“ Dariaus ir Girėno stadiono bei Kauno sporto halės operatore bus 15 metų ir per šį laikotarpį Kauno miesto savivaldybei sumokės beveik 5 mln. Eur koncesijos nuomos mokesčio – kasmet po 324 tūkst. Eur.

„Kaunas parodė, kad stadioną Lietuvoje galima pastatyti gana ekonomiškai, kokybiškai ir pakankamai greitai. Tikiu, kad tą patį mūsų miestas pademonstruos ir šia koncesijos sutartimi, parinkus operatorių, kuris rūpinsis tolesniu objekto vystymu. Šiuo atveju miestas ne mokės už jo valdymą, bet gaus pajamas į biudžetą“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Žalgiris Group“ taip pat turės įgyvendinti kitus įsipareigojimus, įskaitant aplinkos priežiūrą ir veiklų tinklelio sudarymą, o vienas esminių priežiūros kriterijų bus halės užimtumas – didžioji dalis Kauno sporto halės renginių bus skirta neformaliam ugdymui ir švietimui.

„Organizuodami šimtus koncertų, rungtynių ir kitų renginių Kauno „Žalgirio“ arenoje, „Žalgirio“ arenos baseine ir Kauno ledo rūmuose sukaupėme patirties ir užmezgėme santykius su įvairiomis sporto organizacijomis ir federacijomis. Dabar norime žinias ir patirtį pritaikyti Dariaus ir Girėno stadione ir Kauno sporto halėje, kartu sudarydami sąlygas mėgautis aukščiausio lygio renginiais ir Kauno gyventojams bei svečiams“, – sako „Žalgiris Group“ atstovas Saulius Balnanosis, vadovausiantis stadionui ir halei.

„Kauno arena“ nuo 2011 metų valdo „Žalgirio“ areną, kurios vien pagrindinėje salėje kasmet apsilanko po beveik 900 tūkst. žmonių ir vyksta po 140 renginių. Joje 2011 vyko Europos krepšinio čempionatas, pernai – „Eurolygos“ finalo ketverto varžybos, šįmet – Europos dailiojo čiuožimo čempionatas. Arenoje koncertavo ir daugybė įžymių atlikėjų – nuo Eltono Johno iki „Red Hot Chili Peppers“, „50 Cent“, „Ramstein“ ar „Dua Lipa“.

Pasak S. Balnanosio, „Žalgirio“ arenos tinklelis šiuo metu yra perkrautas, tad dalį koncertų ketinama perkelti į Kauno sporto halę. Joje numatoma įrengti maitinimo vietas, rūbines ir kitas sportininkams reikalingas patalpas. Kokie renginiai vyks 2022 metais rekonstruotoje ir iki 2,5 tūkst. lankytojų talpinančioje Kauno sporto halėje, bus pranešta artimiausiu metu.

Erdvės miestiečiams

Pasak S. Balnanosio, masiniai renginiai aktyviai planuojami ir Dariaus ir Girėno stadione – dėliojamas užimtumo tinklelis 2025 metams.

Stadione jau kovo 26 d. žais Lietuvos ir Gibraltaro futbolo rinktinės, o gegužės 16-19 d. čia vyks Baltijos šalių studentų olimpiada SELL. Dariaus ir Girėno futbolo arenoje daugumą savo namų rungtynių žais „Kauno Žalgirio“ futbolo klubas.

Pasak S. Balnanosio, dabar sėkmingai vykdomos diskusijos su Lietuvos futbolo federacija dėl galimybės rengti ir daugiau Lietuvos futbolo rinktinės varžybų. Taip pat vyksta pokalbiai ir su pasaulinio garso atlikėjais. Jau anksčiau pranešta, kad rugpjūtį stadione koncertuos britų pasaulinio garso žvaigždė Edas Sheeranas.

2022 m. baigtame rekonstruoti ir 15,5 tūkst. žmonių talpinančiame stadione „Žalgiris Group“ taip pat numatė restoraną, kuris veiks ir ne renginių metu, bei kavinę ir barus. Stadiono 3,2 tūkst. kv. m ploto moderniuose biuruose įsikurs kelios įmonės.

S. Balnanosis atkreipia dėmesį, kad tiek stadione, tiek halėje Kauno miesto gyventojai galės ne tik stebėti koncertus ar varžybas, bet ir sportuoti ir poilsiauti patys.

„Dariaus ir Girėno stadionas ir Kauno sporto halė bus skirti sveikatingumui, neformaliam ugdymui ir rekreaciniams tikslams. Halėje bus įrengta atvira rezervavimo sistema, kurioje visi norintys galės rezervuoti sporto erdves badmintonui, tinkliniui, krepšiniui, salės futbolui, tenisui ir kitoms veikloms“, – teigia S. Balnanosis.

Kauniečiai taip pat galės sportuoti ir leisti laisvalaikį stadiono pašonėje esančiais moderniais teniso kortais, kuriose įrengtos 5 naujos teniso aikštelės.

„Žalgirio“ organizacija su naujuoju stadionu Kaune prižiūri jau penkis infrastruktūros pastatus Kaune – „Žalgirio“ areną, šalia jos esantį baseiną ir Ledo rūmus. Pasak S. Balnanosio, vienas didžiausių įmonės prioritetų – inovatyvūs sprendimai, kurie lankytojams padėtų dar labiau mėgautis renginiais.

Štai „Žalgirio“ arenoje dar pernai įdiegtas automatizuotas sprendimas „ForgetBill“, kuris leidžia atsiimti maistą be padavėjų pagalbos. Lankytojai, užuot stovėję eilėse ir laukę, maistą ir gėrimus gali užsisakyti per 45 sekundes.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content