Vasario 16-ąją Kaunas švęs skambiai ir patriotiškai

Valstybės atkūrimo dieną Kaunas pagerbs valstybingumo kūrėjus ir puoselėtojus. Parengtoje šventinėje programoje – iškilmingas Vasario 16-osios minėjimas, koncertai. Patriotiškai nusiteikę kauniečiai kviečiami priešpiet burtis Vytauto Didžiojo karo muziejus sodelyje.

Vasario 16-ąją nuo 11.30 val. suskambės Kauno kariljonas. Susirinkusiuosius Karo muziejaus prieigose pasveikins Austėjos Staniunaitytės-Proietta koncertas.

Simboliška, kad šventinis renginys pradedamas būtent unikalaus instrumento garsais. Muzikinės istorijos skamba dar nuo tarpukario, 1937-ųjų. Tąkart kariljono varpams suteikti laisvės gynėjų vardai, taip pagerbiant žuvusiuosius už Lietuvos laisvę.

Vidurdienį – Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija, skirta Lietuvos Nepriklausomybės kovose žuvusiems kariams. Tarpukariu sukurta, o 1991 m. atgaivinta tradicija tapo neatsiejamu valstybingumo, laisvės ir pagarbos simboliu. Jį valstybinių švenčių metu atlieka Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo šaulių 2-oji rinktinė.

Valstybės atkūrimo dieną Karo muziejuje taip pat nuskambės jaunesniųjų karininkų vadų priesaika Tėvynei, o Nežinomo kareivio kapą bei Laisvės statulą papuoš gėlių kompozicijos.

12.50 val. veiksmas persikels į Karo muziejaus sodelio muzikinę sceną. Kauniečiams pasirodys Onos Kolobovaitės ir Egidijaus Bavikino duetas bei Kauno kultūros centro mišrus choras „Gintaras“ su solistais.

Išsami Valstybės atkūrimo dienos renginių programa: bit.ly/svenciamVasario16.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content