Kauno mokyklose ir darželiuose – daugiau dėmesio vaikų fiziniam aktyvumui

Iki šių metų balandžio 32 miesto mokyklų ir darželių auklėtiniai aktyviai įsitrauks į fizines veiklas, skatinančias sveiką gyvenseną. Tuo pasirūpins Kauno sporto mokyklos „Gaja“ treneriai, užsiimsiantys su 5–9 metų kauniečiais. Praėjusių metų pabaigoje prasidėjęs nacionalinis fizinio aktyvumo projektas norą dalyvauti išreiškusioms švietimo įstaigoms nieko nekainuos.

„Mokslinių tyrimų duomenimis, norint suformuoti teigiamą vaikų požiūrį į sportą, turime sutelkti dėmesį į malonias fizines veiklas (angl. „focus on fun“). Dauguma vaikų nuo 5 iki 12 metų nusprendžia, ar jie domisi sportu, todėl projektas ir yra orientuotas į šią amžiaus grupę. Sportinės veiklos vykdomos per žaidimus, taikant bendruosius sporto principus, kurie reikalingi bet kurioje sporto šakoje“, – tikina savivaldybės įstaigos Kauno sporto mokykla „Gaja“ direktorius Žilvinas Galimovas.

Įgyvendinant projektą, į mokyklas ir darželius atvykstantys aukščiausios kvalifikacijos sporto treneriai vaikams organizuoja fizinio aktyvumo užsiėmimus. Per judriuosius žaidimus gerinamas vaikų fizinis parengimas, sveikas augimas, širdies darbas, laikysena, taip pat motoriniai (pusiausvyra, objektų kontrolė ir judėjimas, vikrumas, koordinacija) ir žaidybiniai (erdvės panaudojimas, pirmavimas, numatymas, kitų stebėjimas) įgūdžiai.

„Per vaikams patrauklias veiklas, žaidimus sieksime juos sudominti sportu bei suformuoti visą gyvenimą išliekantį polinkį sportuoti ir fiziškai aktyviai leisti savo laisvalaikį. Neabejojame, kad dalis jaunųjų kauniečių vėliau ateis tęsti savo sportines veiklas į Kauno miesto sporto mokyklas. Jokia paslaptis, kad per bendras veiklas stiprėja vaikų socializacija, formuojasi gebėjimas dirbti komandoje, supratimas apie fizinio aktyvumo naudą, sveikatą“, – prideda Ž. Galimovas.

Nacionalinis fizinio aktyvumo projektas pasitarnaus ir švietimo įstaigų pedagogams – sporto specialistai padės susipažinti su įvairiais naujais metodais, kaip patraukliai lavinti savo auklėtinių fizinį aktyvumą, perteikti sporto svarbą kasdieniame vaikų ugdyme.

Kauno sporto mokykla „Gaja“, bendradarbiaujanti su partneriais iš Jonavos, Marijampolės, Kėdainių ir Širvintų sporto centrų, yra pagrindinė 4 mėnesius truksiančio nacionalinio fizinio aktyvumo projekto vykdytoja.

Po Velykų organizatoriai kvies mokyklas bei darželius dalyvauti fizinio aktyvumo žaidynėse. Geriausiems Kauno vikruoliams numatytos išvykos į skirtingus miestus pasivaržyti su kitų šalies savivaldybių bendraamžiais.

Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content