Apdovanoti Kauno miesto mokslo premijų laureatai

Už pasiekimus moksle ir išskirtinius nuopelnus akademinėje veikloje Kaunas tradiciškai pagerbia iškiliausius miesto mokslininkus. Lietuvos mokslų akademijoje surengtoje iškilmingoje ceremonijoje šiųmetėmis premijomis apdovanoti Vytauto Didžiojo universiteto architektūros istorikas profesorius habil. dr. Vytautas Levandauskas ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gydytojas otorinolaringologas profesorius habil. dr. Virgilijus Ulozas.

Antradienį Lietuvos mokslų akademijoje vykusioje apdovanojimų ceremonijoje laureatus sveikino ir apdovanojo Kauno vicemeras Tomas Jarusevičius ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

„Kitąmet Kaunas atvers pirmąjį ir vienintelį šalyje mokslo muziejų „Mokslo sala“, kurio pirminė idėja ir ištakos užgimė būtent Lietuvos mokslų akademijoje. Kartais su šypsena pasvarstome, vis dėlto, Kaunas – mokslo ar sporto sostinė? Mūsų miestui didelė garbė kasmet padėkoti ir pasveikinti iškilias akademinės bendruomenės asmenybes už išskirtinius pasiekimus. Jų darbai svariai prisideda prie tolesnės Kauno pažangos ir spartesnio visos šalies progreso“, – kalbėjo T. Jarusevičius.

Apdovanotas mokslininkas Vytautas Levandauskas

VDU profesorius V. Levandauskas apdovanotas už nuopelnus humanitarinių ir socialinių mokslų srityse. LSMU mokslininkui V. Ulozui premija skirta už nuopelnus fizinių, biomedicinos, žemės ūkio ir technologijos mokslų srityse.

Kandidatus Kauno miesto mokslo premijai gauti kasmet siūlo Lietuvos mokslų akademija, Kaune veikiančios mokslo ir studijų institucijos, mokslo sąjungos, asociacijos. Savo kandidatūras taip pat gali teikti patys mokslininkai.

Teikimus skirti Kauno miesto mokslo premiją svarsto Lietuvos mokslų akademija.

Antrą dešimtmetį skaičiuojanti Kauno miesto mokslo premija skiriama už ilgametę aktyvią ir reikšmingą mokslinę veiklą, aukščiausius mokslo pasiekimus nacionaliniu ar tarptautiniu mastu bei novatorišką mokslinę idėją ir jos įgyvendinimą Kauno mieste.

Miesto tarybos sprendimu kasmet skiriamos dvi mokslo premijos, mokamos iš biudžeto asignavimų. Prieš kelerius metus Kauno mero siūlymu jų dydis pakeltas iki 5 tūkst. eurų.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content