Kaunas tęsia pasiteisinusią programą: toliau finansuos prisijungimą prie centralizuotų tinklų

Per metus 121 namų ūkis Kaune prisijungė prie centralizuotų vandentiekio ir nuotekų tinklų. Iš savivaldybės biudžeto finansuojama Geriamojo vandens ir nuotekų infrastruktūros tvarkymo programa pratęsta ir kitiems metams. Tam antradienį vienbalsiai pritarė posėdžiavusi Kauno miesto taryba. Numatoma miesto parama kitiems metams sieks apie 400 tūkst. eurų.

„Praėjusiais metais startavo Geriamojo vandens ir nuotekų infrastruktūros tvarkymo programa,  kuria žengtas dar vienas žingsnis švaresnio ir tvaresnio miesto link. Rezultatai itin solidūs – gerokai virš šimto namų prisijungė prie centralizuotų miesto tinklų. Matydami paslaugos aktualumą ir toliau pilnai finansuosime šios infrastruktūros įvedimą į gyventojų namus“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Tadas Metelionis.

2023-iųjų pradžioje startavusi Geriamojo vandens ir nuotekų infrastruktūros tvarkymo programa sudaro galimybes Kauno miesto gyventojams prisijungti prie centralizuotų tinklų be jokių papildomų išlaidų.

Vieno būsto prijungimui prie geriamojo vandens ir nuotekų infrastruktūros miestas skiria iki 3 tūkst. eurų, o jungiantis tik prie vieno iš tinklų (vandentiekio arba nuotekų) – 1500 eurų. Numatyti ir nuotekų siurblio pirkimo bei montavimo darbai, jeigu tai reikalinga. Vieno prietaiso įrengimui gali būti skiriama iki 300 eurų.

Per metus 121 namų valdoje atlikta vandentiekio ir nuotekų tinklų klojimo darbų už beveik 280 tūkst. eurų. Juos įvykdė Kaune geriamąjį vandenį ir nuotekas tvarkančios bendrovės „Kauno vandenys“ konkurso būdu parinktas rangovas. Pasitaikė vos keli atvejai, kai gyventojai turėjo sumokėti skirtumą, susidariusį dėl  didelio atstumo iki išgriebimo duobės arba valymo įrenginių.

„Pagrindinis šios programos tikslas – sumažinti į aplinką patenkančių teršalų kiekį, sudarant gyventojams galimybes naudotis išvystyta ir kokybiška paslauga Kauno mieste. Kviečiu aktyviai naudotis savivaldybės sudaryta galimybe prisijungti prie civilizuotai tvarkomų nuotekų tinklų bei naudotis centralizuotu vandentiekiu. Šia kompensacija gali pasinaudoti kauniečiai, kuriems jau atvesti tinklai iki sklypo ribos“, – apie įvairiapusę programos naudą kalbėjo „Kauno vandenų“ vadovas Ramūnas Šulskus.

Kauno miesto tarybai pritarus, programą numatyta tęsti ir kitąmet. Per artimiausius mėnesius planuojama paskelbti kvietimus būstų savininkams. Gyventojai informaciją apie paraiškų teikimo terminus, reikiamus dokumentus ras svetainėje kaunas.lt.

Pateiktus dokumentus vertins savivaldybės sudaryta komisija. Gavus palankų sprendimą dėl kompensavimo, rangovai atlieka tinklų klojimo darbus, kuriuos finansuoja savivaldybė. Šiemet numatomas programos finansavimas – 400 tūkst. eurų.

Ryšių su visuomene skyriaus ir „Kauno vandenų“ informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content