Kaunas plės darželių tinklą centre: planuoja apleisto „vaiduoklio“ konversiją į šiuolaikiškas ugdymo erdves

Vietų trūkumą lopšeliuose–darželiuose išsprendęs Kaunas nestabdo ir toliau. Pastaruosius kelerius metus miestas skiria ypatingą dėmesį ikimokyklinio ugdymo įstaigų plėtrai arčiau kauniečių namų. Atidarius darželius Šilainiuose ir Vilijampolėje, atsigręžta ir į centrinės miesto dalies gyventojų prašymus. Antradienį tarybos sprendimu žengtas pirmas žingsnis – priimtas sprendimas dėl nenaudojamo Šiaulių g. 30 sklypo ir jame esančių statinių paėmimo visuomenės poreikiams procedūrų.

„Švietimo įstaigos arčiau kauniečių namų išlieka tarp miesto prioritetų. Rugsėjo 1-ąją pasitikome restauruotu darželiu Vilijampolėje. Pernai atidarėme naują darželį Šilainiuose. Dar 260 vietų erdves mažiesiems kauniečiams pastatysime Romainiuose, Vijūkų gatvėje.

Ateityje ikimokyklinio ugdymo įstaigų tinklo plėtrą planuojame ir Kauno centre. Čia vietų poreikis didėja kasmet. Negalime trypčioti vietoje ir turime imtis reikalingų žingsnių jau dabar, kad atlieptume kauniečių poreikius“, – teigia Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Šiuo metu centrinėje miesto dalyje lopšelius–darželius lankyti norėtų beveik tūkstantis vaikų. Atsižvelgus į tai, 2021 metais savivaldybės iniciatyva atlikta švietimo paslaugų plėtros galimybių studija.

„Remiantis pateiktomis išvadomis, Centro seniūnijoje laisvų sklypų, kuriuose būtų galima vykdyti statybos darbus ir įrengti poreikius tenkinančias patalpas su lauko infrastruktūra, nėra. Tiek žemės sklypai, tiek pastatai yra per maži, vertinant jų užstatytą plotą. Atlikus studiją, aukščiau minėtam tikslui siūlyta vienintelė tinkama teritorija, esanti adresu Šiaulių g. 30“, – studijos išvadas cituoja Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

2023 metų liepą direktorius įsakymu pakeistas sklypo Šiaulių g. 30 detalusis planas, keičiantis sklypo ribas ir numatantis galimybę pradėti jame esančių statinių visuomenės poreikiams paėmimo procedūras.

UAB „Kelprojektas“ dar šių metų spalį parengė sąnaudų ir naudos analizę, kuria pagrįstas Šiaulių g. 30 žemės sklypo ir jame esančių statinių paėmimo visuomenės poreikiams būtinumas. Šiuo sprendimu siekiama tenkinti viešąjį interesą, numatant įgyvendinti minėto žemės sklypo pertvarkymą ir pastatant visuomeninės paskirties objektą – darželį, lygiagrečiai įrengiant automobilių stovėjimo aikšteles bei nutiesiant Apynių ir I. B. Volfo ir F. Engelmano gatves.

Nekilnojamojo turto registro duomenimis, minėtame žemės sklype iki šiol stūkso visuomenei naudos neteikiantis apleistas prekybos ir paslaugų kompleksas. Jo statyba sustojo 2001 metais, įgyvendinus tik 64 proc. projekto. Apleistoje teritorijoje iki šiol nėra vykdoma veikla.

Antradienį posėdžiavusi Kauno miesto taryba pritarė sprendimo projektui, suteikdama galimybes savivaldybės administracijai kreiptis į Nacionalinę žemės tarnybą su prašymu dėl Šiaulių g. 30 sklypo ir jame esančių statinių paėmimo visuomenės poreikiams procedūrų.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content