Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia į kalėdinį koncertą

Jau ketvirtus metus Kauno Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje vykstantį su senosiomis lietuvių tradicijomis supažindinantį projektą „Etnosodas“ šiemet užbaigs šventiškas folkloro grupės „Laiminguo“ pasirodymas. Nemokamas koncertas vyks gruodžio 20 d. 19 val. bibliotekoje, Laisvės al. 57.

Grupė „Laiminguo“ – tai post folk trio, sujungiantis tris artimus muzikinius bendražygius, menininkus, kūrėjus: Rytį Girską (sitaras, sarodas, bansuri fleita), seses Dorotę Girėją (vokalas, būgnas) ir Agotą Zdanavičiūtę (vokalas, kanklės). Įkvėpti lietuvių liaudies melodijų, sąskambių, tautosakos, sutartinių bei baltiškosios pasaulėjautos, atlikėjai savo koncertuose sukuria magišką atmosferą. Koncerto lankytojai išgirs ne vieną seną kalėdinio laikotarpio lietuvių liaudies dainą, savitai interpretuotą atlikėjų, taip pat bus kviečiami dainuoti kartu. Daugiau informacijos apie renginį galite rasti čia: https://www.facebook.com/events/3137763979861509.

Šis koncertas užbaigs ketvirtąjį Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos projekto „Atviros kūrybinės dirbtuvės „Etnosodas“ sezoną. Projektas jau nuo vasaros kvietė susipažinti su senosiomis lietuvių tradicijomis, išbandyti įvairius amatus, dalyvauti pasišokimuose ir dainuoti sutartines. Projekto veiklos vyko bibliotekos padaliniuose, o taip pat ir Kalniečių parko skaitykloje. Skaičiuojama, kad įvairias dirbtuves jau aplankė beveik 500 žmonių. Projektas išsiskiria savo prieinamumu ir atvirumu lankytojams – nereikia turėti jokių specialių įgūdžių ar gebėjimų, svarbu smalsumas ir noras patirti senąją tradiciją. Didelio susidomėjimo sulaukęs projektas, gavus Lietuvos kultūros tarybos finansavimą, bus tęsiamas ir kitąmet.

Projektą „Atviros kūrybinės dirbtuvės „Etnosodas“ IV“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Projekto partneris Lietuvos tautodailininkų sąjungos Kauno bendrija.

Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content