Pirmoji Kaune Žaisloteka mini penktąjį gimtadienį ir kviečia į koncertą

Penktąjį gimtadienį šiemet mini pirmoji ir kol kas vienintelė Kaune Žaisloteka – žaislų biblioteka, iš kurios taip pat kaip knygas galima skolintis žaislus ir stalo žaidimus. Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos įkurta kultūros erdvė į gimtadienio šventę, kurios metu koncertuos vaikų rašytojų grupė „Knygų vaikai“, kviečia gruodžio 9 d. 14 val.

Prieš penkerius metus prasidėjusi nuo poros šimtų žaidimų, Žaisloteka išaugo, plėtėsi jos siūlomų žaislų bei stalo žaidimų asortimentas – šiuo metu jų čia yra daugiau kaip 500. Bibliotekos lankytojai kviečiami su žaidimais susipažinti vietoje arba skolintis juos į namus. Ši paslauga nieko nekainuoja, tereikia turėti skaitytojo pažymėjimą. Bibliotekos padalinyje, kuriame įkurta Žaisloteka, veikia ir nemokamas Šerloko Holmso pabėgimo kambarys, sukurtas profesionalų.

Penktąjį Žaislotekos gimtadienį Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia paminėti nuotaikingai – koncertą šventės proga čia surengs bene vienintelė pasaulyje nuolat koncertuojanti vaikų rašytojų muzikos grupė „Knygų vaikai“. Jos nariai, populiariausias Lietuvos vaikų rašytojas Tomas Dirgėla ir jaunimui rašantis Justinas Žilinskas, ne tik pakvies pajudėti, tačiau ir mielai atsakys į visus klausimus apie savo kūrybą. Daugiau informacijos apie nemokamą renginį galima rasti čia: https://www.facebook.com/events/724585792453706.

Žaisloteka veikia Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Z. Kuzmickio padalinyje, Raseinių g. 26, Žaliakalnyje. Ji įkurta 2018 metais ir suteikė kauniečiams tuomet visiškai naują galimybę išmėginti žaislus ir stalo žaidimus jų neperkant, taip skatindama tvarumą ir plėsdama inovatyvių bibliotekos paslaugų spektrą.

Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content