Gruodį Kaunas dedikuoja negalios paliestiems žmonėms

Kaune startuoja Tarptautinei neįgaliųjų dienai paminėti skirti renginiai, veiklos bei socialinės iniciatyvos – spektakliai, edukacijos, kūrybinės dirbtuvės. Veiklų pradžią simboliškai paskelbs gruodžio 1-ąją rengiama kalėdinė mugė. Kauniečiai, kaip ir kasmet, kviečiami įvertinti organizacijas ar pavienius asmenis, prisidedančius prie draugiškos, kiekvienam prieinamos aplinkos kūrimo mieste.

Edukacijos ir pramogos

Artėjant didžiosioms metų šventėms Kaune netrūks renginių bei iniciatyvų, kviečiančių atsigręžti į negalios paliestus žmones. Juos pradės gruodžio 1-ąją Kauno „Akropolyje“ rengiama rankdarbių mugė. Antrame aukšte 10–21 val. prekybos centro lankytojai galės įsigyti rankų darbo gaminių: megztų kojinių ar pirštinių, žvakių, šventinių dekoracijų ir kitų dirbinių.

„Visa tai kūrė, pristatys ir kvies įsigyti neįgaliuosius vienijančių organizacijų nariai. Kasmet „Akropolyje“ jaukiai įsikurianti mugė skirta ne vien įprastai kalėdinei prekybai ir dovanoms įsigyti. Ji siunčia aiškią vertybinę žinią, kviesdama keisti visuomenėje vis dar gajus stereotipus.

Džiaugiamės, kad mūsų erdvės jau ketvirtą kartą prisipildo bendruomeniškumo ir tampa įrodymu, jog negalia neatima iš žmonių nuoširdumo, kūrybiškumo bei noro pradžiuginti kitą. Su meile ir rankų šiluma sukurtas gaminys kelia dar daugiau džiaugsmo, tad apsilankiusieji ne tik išsirinks kalėdines dovanas, bet ir patirs tą tikrą – buvimo bendruomenėje – stebuklą. Juk apie tai ir yra Kalėdos“, – sako Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

Į edukacijas, dirbtuves kvies ir Kauno miesto muziejus. Žmonėms su negalia bei juos lydinčiam asmeniui muziejaus padalinių lankymas – nemokamas.

Gruodžio 5 d. 10 val. Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kvies į interaktyvių knygų pristatymą Z. Kuzmickio padalinyje, Raseinių g. 26. Inovatyvūs kūriniai tinkami vaikams su regėjimo negalia.

Kauno kultūros centras gruodžio 7 d. surengs trejas dirbtuves – judesio, kalėdinių dekoracijų gamybos ir sveikatingumo. Platesnė informacija apie visus renginius: kaunas.lt.

Kaunas – visiems

„Miestas tęsia kasmetinius apdovanojimus „Kaunas visiems“. Tai simbolinė padėka ir pagarbos ženklas kuriantiems Kauną, kuriame gera gyventi kiekvienam. Tuo pačiu tai ir priminimas, kad gyvenamąją ar darbinę aplinką, laisvalaikio erdves turime projektuoti taip, kad šios netaptų kliūtimi žmogui su negalia, būtų kuo patogiau prieinamos“, – teigia Kauno savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkė Ingrida Visockienė.

Visą gruodį kauniečiai kviečiami atkreipti dėmesį ir siūlyti pretendentus trijose kategorijose – verslo, vietos bei iniciatyvos. Laureatai paaiškės kitų metų pradžioje. Nominantus vertins savivaldybės Neįgaliųjų reikalų tarybos komisija.

Pretendentų kandidatūros teikiamos individualiai ar savo atstovaujamų organizacijų vardu, siunčiant informaciją el. paštu [email protected] iki sausio 1 d. Svarbu nurodyti asmenį ar organizacijos pavadinimą ir pristatyti jos veiklą bei pasiekimus, aktualius teikiamai nominacijai.

Pernai už sukurtą išmaniąją programėlę „Transporto balsas“ nominaciją „Metų verslas“ pelniusi bendrovė „Kauno autobusai“ šį įvertinimą brangina ir šiandien.

„Kasmet įvertindamas socialiai atsakingas įmones ir jų iniciatyvas, miestas užduodą labai gerą ir reikalingą toną. Tai papildoma motyvacija siekti dar kokybiškesnių paslaugų. Nuolat ieškome inovatyvių sprendimų, kurie palengvintų keliones viešuoju transportu senjorams, neįgaliesiems ar riboto judumo keleiviams. Džiugu, kad buvome pastebėti ir įvertinti. Kauniečiai yra kritiški, pastabūs žmonės, todėl tikiu, kad ir šiemet padės išrinkti įmones bei iniciatyvas, kurios rodo sektiną pavyzdį kitiems“, – sako „Kauno autobusų“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

 

 Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

 

 

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content