Kaune – svarbiausias Europos kultūros ir meno kanalas ARTE filmuos šventinį koncertą

Šią savaitę į Kauną atvyksta Europos visuomeninio kultūros ir meno kanalo ARTE kūrybinė komanda. Bendradarbiaujant su Lietuvos partneriais, ji darys išskirtinio šventinio koncerto vaizdo įrašą Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje. Gruodžio 1 ir 2 dienomis vykstantys koncerto filmavimai atviri žiūrovams, o įėjimas į juos nemokamas.

ARTE televizija – žinomas ir inovatyvus, aukštos kokybės kultūrinį turinį pristatantis Europos visuomeninis kultūros ir meno kanalas. Kūrybinė komanda gruodžio pirmomis dienomis lankysis Kaune, kur bus filmuojamas šventinio koncerto įrašas Kauno arkikatedroje bazilikoje.

Čia koncertuos Kauno miesto simfoninis orkestras, Kauno valstybinis choras, dirigentas Constantine Orbelian (JAV), latvių operos primadona Kristine Opolais bei garsiausių teatrų scenose žibantis armėnų tenoras Liparit Avetisyan.

Įrašas bus transliuojamas ARTE kanalu daugiamilijoninei Europos bei viso pasaulio auditorijai, specialioje šv. Kalėdų koncertų programoje, į kurią atrenkami garsiausi atlikėjai bei įspūdingiausi projektai.

„Atsidurti būtent šios televizijos eteryje yra kiekvieno Europos atlikėjo siekiamybė, todėl labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad ARTE televizija pasirinko Kauną ir mūsų miesto kolektyvus“, – pasakojo Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas Algimantas Treikauskas.

Pasak jo, tai ne tik unikali galimybė Lietuvos atlikėjams pasirodyti prestižinio Europos transliuotojo programoje, bet ir puiki artėjančių švenčių dovana kauniečiams bei miesto svečiams. Gruodžio 1 ir 2 dienomis vykstantys koncertai bus atviri žiūrovams ir visiškai nemokami. Muzikinių pasirodymų pradžia – 20 val.

„Pasiruošimas prasidėjo dar vasarą. Kartu su projekto vadovu Tilo Krause aplankėme ne vieną Kauno apylinkių dvarą ieškodami tinkamos lokacijos filmavimui. Galiausiai pasirinkome Kauno arkikatedrą baziliką dėl įstabaus jos interjero, kuris puikiai atspindės pakilią šventinio koncerto nuotaiką.

Labai dėkojame monsinjorui Vytautui Grigaravičiui, sutikusiam priimti mus. Koncerto įrašai vyks penktadienį ir šeštadienį, paruošiamieji filmavimo darbai prasidės trečiadienį“, – paruošiamuosius darbus vardino A. Treikauskas.

Šventinėje koncerto programoje skambės didžiųjų klasikų arijos, duetai ir chorai, kuriantys sakralinę artėjančių gražiausių metų švenčių nuotaiką. Vienas svarbiausių ARTE televizijos tikslų – stiprinti Europos kultūros bendrystę, todėl į koncerto programą įtraukta ir lietuvių liaudies daina, taip pat Maironio „Lietuva brangi“.

Kauno miesto simfoninio orkestro

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content