Kauno kultūros centre – 84-ojo sezono sutiktuvės

Spalio 20 d. (penktadienį) 18 val. Kauno kultūros centras atidaro jau 84-ąjį kūrybinį sezoną. Jo šūkis – „Erdvė tavo mūzoms“. Nemokamame atidarymo koncerte skambės chorinė muzika, taip pat bus pristatyti vaikų ir suaugusiųjų liaudies, šiuolaikinio, klasikinio ir sportinio šokio elementai. Visą renginį lydės teatro pasirodymai. Prieš koncertą žiūrovai kviečiami apžiūrėti naujas tapybos ir tekstilės parodas.

Pasak Kauno kultūros centro direktorės Erikos Stepankevičienės, naujas kūrybinis sezonas „Erdvė tavo mūzoms“ atidaromas akcentuojant kuriančių žmonių ir pastato santykį: „Mūsų kultūros centras yra erdvė, kurioje skleidžiasi įvairūs gabumai ir talentai. Būna, kad tuo pat metu vienoje salėje skamba daugiabalsiai chorinės muzikos garsai, kitoje patalpoje moterys mezga, dar kitur yra tapoma ar fotografuojama, o ketvirtajame aukšte šokėjai juda šiuolaikinio šokio ritmu. Visi čia sutelpame ir nuolat laukiame žmonių, ieškančių erdvės savoms kultūrinėms ir meninėms idėjoms. Sezono šūkyje minimos mūzos pasirinktos ne atsitiktinai – atvykus į centrą, tarpukarinio pastato pagrindiniame hole mus pasitinka spalvotas trijų mūzų vitražas. Kuriant šio sezono vizualiką mūzas stilizavome, ieškojome tinkamų spalvų dermių, norėjome, kad jos atspindėtų įvairiapusę centro veiklą“.

Kauno kultūros centras kasdien būna pilnas gyvybės: nuo ryto iki vėlaus vakaro čia repetuoja vėliau aktyviai Lietuvoje ir svetur pasirodantys mėgėjų meno kolektyvai bei studijos. Sezono atidarymo koncerte spalio 20 d. žiūrovai išvys šią kartų ir meno šakų dermę – renginys suvienys skirtingo amžiaus kūrėjus, o žiūrovams atidarymo koncertas primins apie galimybę patiems prisijungti prie meno kolektyvų, studijų užsiėmimų.

Be to, penktadienį į nemokamą koncertą atvykę žiūrovai kviečiami centre apžiūrėti ir dvi ekspozicijas: I a. fojė dailės studijos „Vaivorykštė“ tapybos parodą bei II a. fojė kabėsiantį tekstilinį objektą – foto rėmą. Pastarasis kurtas tekstilės studijos „Gijų sodai“ ir yra skirtas ne tik grožėjimuisi – jis taps vieta, kurioje susirinkusieji galės nusifotografuoti, o nuotraukomis su įdomiomis tekstilės technikomis pasidalinti su artimaisiais ar draugais.

Organizatoriai primena, kad centro erdves galima išsinuomoti koncertams, spektakliams, performansams ar edukacinei veiklai. Vytauto pr. ir Kęstučio g. sankryžoje įsikūrusiame pastate nuo šių metų veikia ir gardžiais patiekalais bei gėrimais džiuginantis restoranėlis „Kultūros sodas“.

Daugiau informacijos apie sezono atidarymo renginį sužinoti galima paspaudus ant šios nuorodos, o apie kultūros centro veiklą – www.kaunokulturoscentras.lt internetinėje svetainėje.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content