Kvietimas teikti paraiškas individualiems kaupimo įrenginiams įsirengti

Informuojame, kad spalio 6 d. VšĮ Lietuvos energetikos agentūra (LEA) paskelbė smulkiam verslui, ūkininkams ir atsinaujinančių išteklių energetikos bendrijoms (AIEB ir PEB) kvietimą teikti paraiškas individualiems kaupimo įrenginiams įsirengti.

Paraiškas investicinei paramai gauti gali teikti iki 2023 m. gruodžio 6 d. ne trumpiau nei vienerius metus veiklą vykdančios labai mažos ir mažos įmonės bei tokių įmonių statusą atitinkantys ūkininkai, piliečių energetikos bendrijos, taip pat atsinaujinančių išteklių energijos bendrijos, kurių dalininkais nėra vidutinės įmonės arba savivaldybių valdomos įmonės.

Pagal paskelbto kvietimo sąlygas, dotacijos bus teikiamos iki 500 kWh talpos ličio geležies fosfato ar ličio jonų elektros energijos kaupimo įrenginio įsigijimui ir įsirengimui.

Nereikalaujama, kad elektrinė, prie kurios prijungtas kaupimo įrenginys, būtų įrengta, naudojantis valstybės teikiama parama. Finansuojami tik gamintojų projektai.

2023 m. spalio 26 d. organizuojami nuotoliniai mokymai pareiškėjams, kviečiame registruotis ir pateikti rūpimus klausimus dėl kvietimo sąlygų iki 2023 m. spalio 23 d., užpildant registracijos formą.

Turint klausimų, galite kreiptis el. paštu [email protected] arba tel. 8 5 230 3312 (darbo dienomis).

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content