Dėl pradėtų rekonstrukcijos darbų – eismo ribojimai Laisvės alėjos pradžioje

Kaune pradedama rekonstruoti Laisvės alėjos atkarpa nuo vadinamojo Soboro iki Trakų gatvės. Čia automobilius paliekantys vairuotojai kurį laiką turės naudotis kitomis parkavimo zonomis, o visus atvažiuojančius iš Vytauto prospekto ir Trakų bei Krėvos gatvių nuo pirmadienio pasitinka eismą draudžiantys ženklai.

Startavo nuo pirmadienio

„Ligšiolinis Laisvės alėjos vaizdas su ištrupėjusiomis dangomis ir sunykusia infrastruktūra nuo Nepriklausomybės aikštės iki Trakų gatvės tikrai nedžiugino. Jau greitai jis pasikeis iš esmės.

Sutvarkius šią atkarpą, Kaunas turės ne tik vieną ilgiausių, bet turbūt ir jaukiausią pėsčiųjų gatvę Europoje. Pasivaikščiojimus mėgstantys kauniečiai ar miesto svečiai vaizdingu maršrutu galės keliauti nuo pat Žaliakalnio šlaitų iki Santakos“, – sako Kauno savivaldybės administracijos direktorius Tadas Metelionis.

Rangovai paruošiamuosius darbus pradeda jau nuo pirmadienio. Numatyta aptverti teritorijas abipus Vytauto prospekto – nuo Įgulos bažnyčios iki Trakų gatvės.

Antradienį jau suplanuota frezuoti senas dangas ir pradėti iš pagrindų tvarkyti vandentiekio, lietaus kanalizacijos tinklus bei kitas požemines komunikacijas.

Laukia ryškūs pokyčiai

Rekonstrukcijos projekte siekiama išlaikyti vientisumą, atkartojant anksčiau atnaujintos Laisvės alėjos dalies sprendinius. Pėsčiųjų zonoje ir važiuojamojoje dalyje numatytas analogiškas granitinių plokščių grindinys, šviestuvai ir kiti mažosios architektūros elementai.

Vienas vertingiausių saugomų elementų – liepų alėja – išliks nepakitusi. Dėl ypač prastos būklės ketinama pašalinti ir brandžiomis liepomis naujai atsodinti vos du medžius. Lygiagrečiai suplanuota padidinti žaliąją zoną.

Lygiagrečiai šaligatviui, važiuojamosios dalies kraštuose – pusšimtis parkavimo vietų automobiliams. Dalis jų bus skirta neįgaliesiems ir elektra varomoms transporto priemonėms.

Darbus planuojama užbaigti 2025 metų pavasarį.

Laikini nepatogumai vairuotojams

„Vykstant darbams bus neišvengiami eismo ribojimai. Rangovai stengsis viską suplanuoti taip, kad vietos gyventojai patirtų kuo mažiau nepatogumų. Pėsčiųjų judėjimui įrengsime laikinus praėjimus“, – pasakojo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Vairuotojai, palikdavę transporto priemones šioje Laisvės alėjos dalyje, raginami kurį laiką ieškoti alternatyvių parkavimo vietų. Be to, darbų metu čia nebeliks ir pravažiavimų – iš Vytauto prospekto ir Krėvos bei Trakų gatvių pasitiks statybvietę ribojančios tvoros su eismą draudžiančiais ženklais.

„Centre lieka vis mažiau netvarkytų vietų – miestą puošia visiškai pasikeitusi Vienybės aikštė, Studentų skveras, atsinaujinęs Miesto sodelis prie Muzikinio teatro, aplinkinės gatvės ir kiti objektai. Beliko sulaukti Rotušės aikštės rekonstrukcijos, nes pastato vidaus ir išorės remontai irgi artėja pabaigos link.

Lygios gatvės su kokybiškais pėsčiųjų ir dviračių takais Kaune tapo įprastos miesto higienos dalimi. Tokios tvarkos laikysimės ir toliau. Stengiamės, kad darbų geografija apimtų ne vien centrą, bet vis labiau plėstųsi į atokesnius mikrorajonus“, – teigia Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Pasak jo, prieš trejus metus baigus didžiuosius rekonstrukcijos darbus, iš pagrindų atnaujinta didžioji Laisvės alėjos dalis tarp Šv. arkangelo Mykolo (įgulos) bažnyčios ir senamiesčio. Šiemet kapitaliniai darbai baigti ir Vilniaus gatvėje: sutvarkytos požeminės komunikacijos, inžineriniai tinklai, kad ilgam neprireiktų ardyti ir kasinėti naujų dangų.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content