Kaunas pasveikino pedagogus: šventinis koncertas ir inovatyviausių mokytojų apdovanojimai

Kauno pedagogai antradienį, spalio 10-ąją, trankiai atšventė savo profesinę šventę – Tarptautinę mokytojo dieną. Miestas jiems padovanojo koncertinę programą su Lietuvos ir užsienio atlikėjais, o geriausiems Kauno mokytojams įteiktos mero padėkos ir piniginės premijos.

Dešimtmetį tęsiama tradicija

„Geriausi dalykai gyvenime prasideda raide „M“. MAMA – MEILĖ – MOKYTOJAI… Dar norėtųsi įterpti žodį NAMAI, bet šitas – jau iš kitos raidės. Todėl vietoje jo pridėčiau žodį MIESTAS, nes tikiu, kad mūsų miestas Kaunas kiekvienam reiškia namus… 

Brangūs mokytojai, Jūs esate tie, kurie savo darbu dalijate MEILĘ, dažnai atstojate MAMAS ir mokote mūsų augančią kauniečių kartą statyti savo namus, kurti ateities MIESTĄ – Kauną. Ačiū Jums už tai“, – sveikindamas mokytojus kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Daugiau kaip 12 tūkst. Kauno šviesuolių – lopšelių-darželių, mokyklų ir gimnazijų specialistų, privačių ir neformaliojo ugdymo įstaigų pedagogų – pakviesti į šventinį renginį Žalgirio arenoje. Jame gėlės bei mero padėkos už profesionalumą ir kūrybiškumą darbe, naujų metodų diegimą, aukštus mokinių rezultatus įteiktos penkiems Kauno pedagogams. Kiekvienam jų skirta po 3 tūkst. eurų premija.

Geriausiųjų pedagogų penketuke – Kauno lopšelio-darželio „Rasytė“ ikimokyklinio ugdymo auklėtoja-metodininkė Audronė Domanaitienė, šv. Roko mokyklos specialioji pedagogė-metodininkė Sigita Mačiulienė, Maironio universitetinės gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja-ekspertė Judita Sakalienė, Jono Jablonskio gimnazijos anglų kalbos mokytoja Nijolė Marija Tikuišienė ir Miko Petrausko scenos menų mokyklos teatro mokytoja-ekspertė Vitalija Vyšniauskaitė.

Mokytojų apdovanojimai – nuo 2011-ųjų puoselėjama miesto iniciatyva, kuria nusilenkiama mokytojams už jų meilę darbui, profesionalumą, kūrybišką vaikų ir jų vertybių ugdymą bei kasmet gerėjančius auklėtinių pasiekimus, pedagogų sukuriamą ugdymo aplinką, kurioje auga laimingi vaikai. 

Muzikinė padėka

Už atsakingą ir didelio atsidavimo reikalaujantį darbą, Kaunas laureatams ir visai švietimo bendruomenei padovanojo šventinį koncertą – „ABBA in Symphony“. Susirinkusi mokytojų bendruomenė galėjo mėgautis hitais tapusiomis dainomis „Waterloo“, „Thank you for the music“, „Dancing Queen“, „Mama Mia“ bei daugeliu kitų.

Muzikinius sveikinimus jiems siuntė Kauno miesto simfoninis orkestras ir kviestiniai norvegų vokalistai – Charotte Brænna, Marianne Pentha, Bjørnar Reime Erlandsen ir John-Magnus Masaki Nielsen. Jiems akompanavo Ritmo grupė: gitaristai Tomas Varnagiris ir Tomas Maslauskas, klavišininkas Paulius Zdanavičius bei už mušamųjų sėdintis Martynas Lukoševičius.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content