Kauno centre pradeda veikti daugiaaukštė automobilių saugykla

Miesto centre dirbantieji ar laisvalaikiu čia užsukantys kauniečiai bei miesto svečiai Laisvės alėjoje ir aplink ją nuo šiol jausis komfortiškiau. Gatves nuo pakraščiuose išrikiuotų automobilių „atpalaiduos“ K. Donelaičio gatvėje  pastatyta daugiaaukštė automobilių saugykla. Greta buvusio „Merkurijaus“ iškilusiame pastate – per pustrečio šimto parkavimo vietų.

Geriau pasiekiami traukos objektai

„Pradėdami tvarkyti ir gražinti miestą išsikėlėme tikslą padaryti jį patogų, prieinamą visiems. Atnaujinta Laisvės alėja, S. Daukanto gatvė, Vienybės aikštė, Studentų skveras. Netoliese – iš pagrindų besikeičianti Nemuno sala su naujuoju „Žalgirio“ arenos baseinu ir būsimu mokslo muziejumi. Visa tai – tik dalis ryškesnių pokyčių Naujamiestyje.

Atgijo ir Žaliakalnis: atstatytas Dariaus ir Girėno stadionas, rekonstruota Sporto halė, šalia kyla lengvosios atletikos maniežas, sutvarkytas Ąžuolynas, atnaujinamas Dainų slėnis. Visa tai pritraukia didelius lankytojų srautus, o šie atvyksta ne tik viešuoju transportu. Iš toliau atvažiavusiems vairuotojams kartais tenka paieškoti parkavimo vietų automobiliams. Būtent čia pasitarnaus daugiaaukštė saugykla“, – tikina Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Dar prieš kelerius metus K. Donelaičio g. 65A numeriu pažymėtame sklype tebuvo sunykusi automobilių stovėjimo aikštelė su ištrupėjusiu asfaltu. Dabar čia iškilęs penkiaaukštis „slepia“ ir du aukštus po žeme. Naujasis objektas įsiterpė atokiau nuo gatvės, buvusio „Merkurijaus“ ir kino centro „Romuva“ užnugaryje.

Ir automobiliams, ir dviračiams

Maždaug 8,2 tūkst. kv. metrų ploto uždaras pastatas talpina iki 262 automobilių. Pirmo aukšto vakarinėje dalyje įrengta dviračių laikykla. Atskiri įvažiavimo ir išvažiavimo vartai – šiauriniame pastato fasade, orientuoti į įvažą iš K. Donelaičio gatvės. Pėsčiųjų įėjimas ir išėjimas – iš rytinės fasado pusės. Į kiekvieną aukštą galima pakilti liftu.

Saugyklos stogas dengtas rulonine bitumine danga su pilkšvai žaliu pabarstu. Viena aikštelės pastato išorinė pusė apželdinta vijokliais. Vidaus sienos ir pertvaros mūrytos iš betoninių blokelių, paliekant natūralius netinkuotus paviršius. Pastate įrengti aliuminio profilių langai ir durys, šlifuoto betono grindys.

Penkiaaukštyje sumontuotos vėdinimo, vaizdo stebėjimo, įeigos kontrolės, eismo valdymo bei kitos būtinos apsaugos sistemos. Pravažiavimus reguliuoja automatiniai kelio užtvarai. Dar prieš patenkant į pastatą specialūs ekranai informuoja apie aikštelės užimtumą, todėl vairuotojams nereikia gaišti laiko ir ieškoti laisvos vietos.

Įvairūs atsiskaitymo būdai

Daugiaaukštė automobilių saugykla priskirta Raudonajai parkavimo zonai. Čia transporto priemonės stovėjimas kainuos 1,2 Eur už valandą.

Atsiskaityti už stovėtą laiką galima grynaisiais arba banko kortele automatinėje kasoje prie išvažiavimo. Ateityje planuojama sudaryti galimybę paslaugą apmokėti mobiliąja programėle.

Dirbantieji centrinėje miesto dalyje ar dažnai čia atvykstantieji taip pat galės įsigyti šios aikštelės metinius leidimus.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content