Spalis Kaune – ypatingas senjorams: kvies atitrūkti nuo rutinos ir skirti daugiau laiko sau

Besibaigiant rugsėjui, Kaunas tradiciškai pasitinka senjorams dedikuotą mėnesį. Visą spalį garbaus amžiaus kauniečiai raginami dalyvauti jiems skirtuose nemokamuose renginiuose – nuo šventinio koncerto Rotušės aikštėje iki futbolo rungtynių Dariaus ir Girėno stadione.

„Kaunas savo senjorais rūpinasi jau ne pirmus metus. Ekskursijos muziejuose, nuotaikingi koncertai ar paprasčiausia mankšta apsuptyje bendraminčių padeda atitrūkti nuo kasdienės rutinos. Matome, kaip aktyviai kauniečiai dalyvauja nemokamose veiklose. Tai rodo, kad mūsų vyresniajai kartai užsiėmimų tikrai nebus per daug“, – tikina Kauno miesto vicemeras Mantas Jurgutis.

Spalis senjorus pasitiks renginių ir užsiėmimų gausa įvairiose miesto vietose: V. Kudirkos viešojoje bibliotekoje ir jos padaliniuose, Kauno kino centre „Romuva“, krepšinio mokykloje „Žalgiris“, Dariaus ir Girėno stadione bei dešimtyje kitų lokacijų.

Jau šį sekmadienį 14 val. šventinis mėnuo simboliškai startuos koncertu Rotušės aikštėje. Jame – grupės „Vairas“ ir atlikėjos Lauros Rimeikienės pasirodymai, svečių sveikinimai bei padėkos nusipelniusiems garbaus amžiaus kauniečiams. Nuo 15 val. muzikos garsai skambės ir Kauno filharmonijoje.

Aktyvaus laisvalaikio mėgėjai laukiami Kauno kultūros centro Girstučio padalinyje. Čia suplanuoti 9 kamuolių terapijos seansai. Iš anksto užsiregistravusiems dalyviams lavinti kūną padės trenerė, kineziterapeutė, lektorė Laura Baumann.

Senjorai taip pat  galės registruotis į užsiėmimus Kauno plaukimo mokykloje „Dainava“ (Partizanų g. 46), „Vilija“ (Demokratų g. 34),  Sporto mokykloje „Startas“. Futbolo klubas „Kauno Žalgiris“ visus kvies į Dariaus ir Girėno stadioną  palaikyti savo miesto futbolininkus A lygos rungtynėse su Gargždų „Banga“, „Panevėžiu“ bei Kauno rajono „Hegelmann“.

Spalį V. Kudirkos viešoji biblioteka konsultuos kaip naudotis išmaniaisiais įrenginiais, organizuos darbų parodas, koncertus ir net kūrybines dirbtuves.

Įdomybių netrūks ir Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros muziejuje. Autentiškoje rūmų aplinkoje siūloma laiko mašina „persikelti“ į tarpukario Kauną bei Lietuvą,  įsikūnyti į Prezidento Antano Smetonos asmenį. Daugiau informacijos: bit.ly/ekskursija-prezidentura.

„Šiais metais senjorų mėnuo tikrai sproginės nuo veiklų. Jų tiek daug, kad visas išvardinti – ne taip ir paprasta. Per šimtą paskaitų, koncertų, parodų, kūrybinių dirbtuvių, filmų peržiūrų, sporto treniruočių turėtų įtikti įvairius pomėgius turintiems senjorams. Tegul spalis būna iš tiesų spalvingas“, – linkėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos Socialinių paslaugų skyriaus vedėja Jolanta Baltaduonytė.

Dar daugiau veiklų pasiūlys Kauno kino centras „Romuva“. Jau spalio 6-ąją visi senjorai laukiami nemokamame seanse „Žydrasis Kaftanas“, o dar po savaitės – per ekranus bus rodomas filmas „Aštuoni kalnai“. Čia pasirodymą dovanos ir Kauno šokio teatras „Aura“.

Spalio 9-ąją senjorai kviečiami į grupinį užsiėmimą „Miško maudynės“ Panemunės šile, o spalio 18-ąją – aplankyti VI fortą, apžiūrėti karo technikos ekspoziciją.

Daugiau informacijos apie spalio veiklas senjorams ir išankstines registracijas: kaunas.lt/renginiai/senjoru-menuo.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content