Konkursas „Pakuotės galimybės“

Konkurso „Pakuotės galimybės“ tikslas – skatinti aplinkosauginį švietimą kaip darnaus vystymosi sudedamąją dalį, perteikti ekologijos ir aplinkosaugos žinias, įgūdžius vaikams ir jaunimui, formuoti palankų aplinkai gyvenimo būdą ir aplinkosaugos vertybių nuostatas, akcentuojant aplinkosaugines problemas, vartotojiškumo pasekmes ir alternatyvas, teikiant prioritetą atliekų vengimui bei pakuočių atliekų pakartotiniam naudojimui.

Konkurso uždaviniai:

  1. Didinti vaikų ir jaunimo sąmoningumą, informuotumą, kūrybiškumą ir iniciatyvumą, tobulinti kompetencijas aplinkos apsaugos srityje kaip teisingą nereikalingų daiktų panaudojimą savo aplinkoje (vengti, perdirbti, rūšiuoti).
  2. Keisti ir ugdyti šiuolaikinių vaikų ir jaunimo mąstymą ir vartojimo kultūrą, požiūrį į aplinkosaugą, aplinkos apsaugos naudą ir plėtrą.
  3. Skatinti aplinkai palankų gyvenimo būdą, įgyvendinti darnią plėtrą.

DALYVIAI

Konkurse gali dalyvauti visi norintys mokiniai ir ikimokyklinio amžiaus vaikai. Konkurso dalyviai skirstomi į keturias amžiaus kategorijas:

  • Ikimokyklinio amžiaus vaikų
  • 1 – 4 klasių mokinių
  • 5 – 8 klasių mokinių
  • 9 – 12 klasių mokinių

Ikimokyklinio amžiaus vaikų ir 1 – 4 klasių mokinių amžiaus kategorijose gali dalyvauti tiek mokinių grupės, atliekančios vieną bendrą darbą, tiek pavieniai vaikai, jei grupės sudaryti nėra galimybės. 5 – 8 ir 9 – 12 klasių mokinių amžiaus kategorijose gali dalyvauti tik pavieniai mokiniai.

DALYVAVIMAS

Konkursui pateikiama užpildyta dalyvio anketa, kurioje yra tikslus darbo aprašymas bei viena darbo nuotrauka arba nuotraukų koliažas. Konkursas vyksta nuo 2023 m. rugsėjo 21 dienos  iki 2023 m. spalio 8 dienos. El. dalyvio anketa pildoma iki spalio 8 d., paspaudus šią nuorodą:  https://forms.gle/J6zhiGo364YmVPEW8 ir vadovaujantis joje pateikiama informacija.

Vienoje anketoje –  vienas darbas. Nurodžius ne visus reikalingus duomenis, darbas nebus laikomas pateiktas konkursui ir nebus vertinamas.

KONKURSO EIGA

Visų dalyvių darbai bus pateikti vertinti komisijai. Konkurso organizatoriai ar vertinimo komisija gali pareikalauti papildomos informacijos apie darbą arba pateikti darbą peržiūrai. Visų darbų fotografijos bus eksponuojamos nuotoliniu būdu, paskelbiant Kauno m. savivaldybės tinklalapyje www.kaunas.lt. Po tris, kiekvienoje amžiaus grupėje išrinktus, geriausiai komisijos narių įvertintus darbus bus apdovanoti – aplinkosauginėmis edukacijomis jų mokyklų bendruomenėms.

REIKALAVIMAI DARBAMS

  • Konkurso tema „Pakuotės galimybės“.
  • Konkurso sritis – nebereikalingų pakuočių perdarymas, vertimas nauju, kitą paskirtį atliekančiu daiktu.
  • Mokymo įstaigų konkursui pateikiamų darbų skaičius nėra ribojamas.
  • Konkurse dalyvaujantys darbai turi būti pritaikyti daugkartiniam praktiniam naudojimui, būti patvarūs.
  • Konkursas skatina antrinį panaudojimą, tad kilus įtarimams, jog darbams pagaminti naudojami specialiai projektui nupirkti nauji daiktai ar medžiagos (vienkartiniai indai, šiaudeliai, plastmasės maišai ir pan.), pasiliekame teisę darbo nevertinti.

VERTINIMAS

Konkursą vertins licencijuotos pakuočių atliekų organizacijos „Žaliasis taškas“ ir Kauno miesto savivaldybės sudaryta komisija, atsižvelgdama į pateiktus kriterijus:

  • Idėjos išpildymas – vertinama darbo idėja, jos atitikimas gamybos iš antrinių žaliavų sąlygą;
  • Inovatyvumas – vertinamas darbo novatoriškumas, jo išskirtinumas analogų tarpe;
  • Darbo išbaigtumas – nustatoma ar darbas išbaigtas ir duoda laukiamus rezultatus;
  • Praktinis pritaikomumas – įvertinamos darbo praktinio panaudojimo galimybės;
  • Patvarumas – įvertinamos darbo daugkartinio naudojimo praktiškai galimybės.

Darbai vertinami 5 balų skalėje (kai 5 – visiškai atitinka kriterijus, 1 – visiškai neatitinka kriterijų). Kiekvienoje konkursinėje kategorijoje yra po tris prizines vietas, iš viso – 12 vietų.

PARODOS ORGANIZAVIMAS

Nuotolinėje parodoje eksponuojami organizatorių ir vertinimo komisijos atrinkti darbai. Konkurso komisija laimėtojus išrinks iš parodoje dalyvaujančių darbų. Konkurso dalyviai užtikrina, kad konkursui pateiktos nuotraukos bei nuotraukų koliažai būtų geros kokybės, daiktas aiškiai matomas.

Nuotolinė paroda bus eksponuojama  2022 m.  spalio 10 – 15 d. internetiniame puslapyje: www.kaunas.lt. Iki 2022 m. spalio 10 d. komisijos narių atrinktų geriausių darbų autoriai bus informuoti el. paštu, nurodytu registracijos formoje.

Konkurse dalyvaujantys asmenys sutinka, jog jų darbai, asmeniniai duomenys (vardas, pavardė, mokykla) bei atsiųstos darbų nuotraukos, būtų viešinamos viešojoje erdvėje be atskiro asmens sutikimo. Jei asmuo nesutinka, kad ši informacija būtų viešinama, netenka galimybės dalyvauti konkurse.

Konkursą organizuoja Kauno miesto savivaldybės administracija bei licencijuota pakuočių atliekų tvarkymo organizacija „Žaliasis taškas“.

Konkurso koordinatorė Raminta Časonė, el. p. [email protected], tel. nr. 8 633 77609.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content