„MatLab“ mokslo metų pradžios šventė Kauno švietimo inovacijų centre

Antrąkart Kauno švietimo inovacijų centre įvyko matematikos laboratorijos „MatLab“ mokslo metų pradžios šventė. Rugsėjo 13 d. į ją pakviesti 90 Kauno miesto devintokų, siekiančių pagerinti savo matematikos mokymosi rezultatus.

Susirinkusius mokinius ir jų tėvelius sveikino renginio vedėjas Kauno valstybinio lėlių teatro aktorius Remigijus Endriukaitis. Sėkmės visiems linkėjo Kauno savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Raimonda Jančauskienė, o Kauno švietimo inovacijų centro direktorė Rasa Bortkevičienė pažadėjo stropiausiems „MatLab“ dalyviams siurprizą.

Šventišką renginio nuotaiką sukūrė komandos „N2“ atstovai Kipras ir Otas. Susirinkusiems mokiniams parengtoje programoje buvo sprogimų, garų ir ugnies! Renginyje taip pat pristatytos „MatLab“ veiklos šiais mokslo metais.

Iki pat gegužės pabaigos kiekvieną trečiadienį matematikos laboratorijos nariai nemokamai lankys kūrybines dirbtuves, paskaitas, konsultacijas, uždavinių sprendimo praktikumus, keliaus į edukacines išvykas, dalyvaus virtualiuose „Pabėgimų kambariuose“.

Jiems vadovaus patyrusios Kauno „Saulės“ gimnazijos matematikos mokytojos Ingrida Bakutienė ir Ina Karosevičienė, Kauno technologijos universiteto mokslininkai, VšĮ „Karo paveldo centras“, įsikūrusio Kauno VII forte, mokytojai, psichologai, vyresnieji Kauno „Saulės“ gimnazijos mokiniai.

Matematiko laboratorijos mokytojos džiaugėsi gausiu naujų „MatLab“ dalyvių būriu ir pažadėjo įdomių veiklų ateityje. Vertingų patarimų, kaip mokytis ir siekti aukštų rezultatų, pateikė Kauno „Saulės“ gimnazijos abiturientas Ainis Lukša.

Kauno Gedimino ir sporto sveikatinimo gimnazijos mokinys Mantas Balčiūnas, praėjusiais metais „MatLab“ programoje, motyvavo dalyvius, kad įgytos žinios bei idėos pritaikomos praktiškai bei linkėjo aktyviai dalyvauti visose veiklose, sėkmės kremtant matematikos mokslą.

„MatLab“ programai didelį dėmesį skiria ir finansuoja Kauno miesto savivaldybė, veiklas organizuoja Kauno švietimo inovacijų centras.

 Kauno švietimo inovacijų centro informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content