Pokyčiai Kauno gatvėse: atvertas eismas Radvilėnų plente, Eivenių gatvėje ir Romainių nuokalnėje

Kaunas mokslo metų pradžią pasitinka atverdamas svarbias susisiekimo arterijas. Sutvirtinus pralaidą, po rekonstrukcijos atidaryta Radvilėnų plento atkarpa nuo Zoologijos sodo iki K. Baršausko gatvės. Rugsėjo 1-ąją eismas paleidžiamas Eivenių gatvėje, greta LSMU Kauno klinikų. Per pastaruosius mėnesius remontas pasistūmėjo ir vienoje ilgiausių miesto gatvių – Savanorių prospekte.

Rudenį – intensyvesnis eismas

Kaip ir kasmet mieste intensyviausi gatvių tvarkymo darbai startuoja vasarą, prasidėjus moksleivių ir studentų atostogoms. Sumenkus eismo srautams, su mažesnėmis kliūtimis susiduria ir kelininkai. Situacija pasikeičia rudeniop, padaugėjus automobilių ir pasikeitus oro sąlygoms.

„Rugsėjį eismo srautas mieste padidėja nepriklausomai nuo vykstančių kelio remonto darbų. Iš kitų miestų grįžta ar naujai atvyksta studentai, tėveliai veža atžalas į darželius ir mokyklas. Taip pat prireikia laiko, kol vairuotojai randa jiems patogiausius kelionių maršrutus“, – sako Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis prideda, kad visus svarbiausius šio sezono darbus planuojama atlikti iki metų pabaigos: „Tikriausiai nepasakysiu nieko naujo ar netikėto – kai kuriose gatvėse vairuotojams teks apsišarvuoti kantrybe. Tačiau kelininkai geranoriškai stengiasi vengti darbų piko valandomis, taip užtikrindami kuo didesnį pralaidumą tvarkomose gatvėse. Gera žinia ta, kad vasarą pavyko atlikti didžiąją dalį numatytų svarbiausių darbų.“

Atvėrė Radvilėnų plentą

Kauniečiai gerų naujienų sulaukė ties A. Mickevičiaus slėniu. Praėjusį savaitgalį oficialiai atverta Radvilėnų plento atkarpa nuo Zoologijos sodo iki Tunelio ir K. Baršausko gatvių sankirtos. Čia darbai neplanuotai užtruko dėl pareikalauto preciziško tikslumo – naujo tilto ir trijų pralaidų sutvirtinimui ties šiame Ąžuolyno pakraštyje pratekančiu upeliu.

Sutvarkytoje gatvėje ne tik atnaujinta važiuojamoji danga, bet ir lietaus nuotekų tinklai bei apšvietimas. Maža to, Ąžuolyno pusėje įrengta ilgai laukta naujovė – takas pėstiesiems, kuriuo gali naudotis ir dviratininkai.

Atidaryta gatvės atkarpa susijungė su tuo pačiu naujai išasfaltuota Tunelio gatve. Pastarojoje ir K. Baršausko gatvėje liko baigti grįsti pėsčiųjų ir dviračių takus.

Naujovės Eivenių gatvėje

Nuo rugsėjo eismas bus paprastesnis ir LSMU Kauno klinikų prieigose. Per vasarą kelininkai gatves išasfaltavo visais reikiamais sluoksniais, taip pat pakeitė troleibusų kontaktinio tinklo atramas ir apšvietimo stulpus.

Čia liko įrengti šaligatvius, pasėti veją atnaujintoje žiedinėje sankryžoje, sutvarkyti šulinius ir užbaigti kitus smulkius darbus.

Bemaž ryškiausias pokytis – naujai įrengtas žiedas patogiems viešojo transporto sustojimams ir apsisukimui ties pagrindiniu įėjimu į Kauno klinikų teritoriją.

Veiksmas Savanorių pr. ir Romainiuose

Rugsėjį toliau veiksmo netrūks remontuojamoje Savanorių prospekto atkarpoje nuo Taikos pr. iki vadinamosios Muravos sankryžos. Didžiąją dalį jos kelininkai jau padengė pirmuoju asfalto sluoksniu. Tarp Kovo 11-osios gatvės ir Pramonės prospekto pradedama frezuoti senoji danga.

Vienoje ilgiausių miesto gatvių jau įrengta apie 70 proc. pėsčiųjų ir dviračių takų.

Nuo rugsėjo 1-osios vairuotojai lengviau atsikvėps Romainiuose. Siekiant užtikrinti saugias darbo sąlygas kelininkams ir transporto pralaidumą, vadinamojoje „Regitros“ nuokalnėje į Raudondvario plentą eismas bus organizuojamas viena kryptimi – iš viršaus į apačią.

Pačioje Romainių gatvėje įrengta 80 proc. lietaus nuotekų tinklų, paklota 2,5 km asfaltbetonio pagrindo dangos sluoksnio, įrenginėjami bortai, klojami šaligatviai.

Čia kol kas ir toliau liks uždaryta atkarpa nuo Lubinų iki Medekšinės gatvės. Eismą planuojama organizuoti apylankomis iki spalio pabaigos.

Kelininkai toliau dirba ir kitose miesto arterijose. Remontas tęsiamas Marių, Užnerio, Studentų, Šeštokų, Alšėnų, Tilžės gatvėse, taip pat Vandžiogalos plente.

Darbai jau visiškai užbaigti Eiguliuose ir Panemunėje – S. Žukausko ir Birutės gatvėse.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content