Naujame Kauno lopšelyje-darželyje praūžė spalvingos įkurtuvės 

Vilijampolėje (Jūratės g. 19) duris atvėrė naujas lopšelis-darželis „Pelėdžiukas“. Į Rugsėjo 1-osios šventę čia susirinko beveik 160 vaikų – nuo pačių mažiausių iki priešmokyklinukų. Auklėtiniai su tėveliais ir įstaigos darbuotojais oficialias įkurtuves paminėjo šventiniu renginiu – nuo žaidimų, edukacijų iki animatorių pasirodymų.

Naujos erdvės vertė šypsotis

„Šiandien atidarome jaukų ir šiuolaikišką darželį, kurį užpildysime vaikų juoku per abu pastato aukštus. Mūsų prioritetas – žmonės: motyvuoti pedagogai, į bendruomenę įtraukti tėveliai ir, žinoma, laimingi auklėtiniai. 

Darysime viską, kad užtikrintume aukštą ugdymo kokybę ir atlieptume vaikų poreikius. Šiandienos pramogos tebūnie įžanga į smagius, įspūdžių pilnus mokslo metus“, – lopšelio-darželio „Pelėdžiukas“ atidarymo šventėje kalbėjo direktorė Ramunė Džiaugienė.

Rugsėjo 1-ąją su serpantinų šūviais atidarytą lopšelį-darželį „Pelėdžiukas“ lankys beveik 160 vaikų – 5 lopšelio, 3 darželio grupės ir 1 priešmokyklinė. Per kiek daugiau nei metus rekonstruotą pastatą pašventino klebonas Emilis Vasiliauskas.

Į susirinkusius tėvelius ir vaikus kreipėsi ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis: „Pirmą kartą apžiūrinėdami naują įstaigą, jos aplinką, plačiai šypsojomės. Pavydžiu tėveliams ir vaikams, kurie pirmą kartą įžengia į šį suremontuotą, dažais kvepiantį darželį. Patogi vieta, gražus kiemas ir patalpos, puiki vieta mažiesiems kauniečiams augti.“

Šventinę atmosferą kūrė Karibų pirato vaidmenį įkūnijęs renginio vedėjas. Jis vaikučius ir jų tėvelius kvietė nerti į žaidimus, išbandyti piešimą ant veidų, stebėti įspūdingo dydžio – net 3 metrų aukščio – ryškiaspalvius kojūkininkus flamingų kostiumais.

Renginio akcentu tapo animatorės Blizgutės kuriama pasaka: į padangę kylantys įvairiausio dydžio muilo burbulai, šokiai jų apsuptyje, blizgančių tatuiruočių išbandymas.

Daugiau vietų vaikams

Naujoji ugdymo įstaiga – ilgą laiką apleisto pastato konversija į modernias, šviesias erdves vaikams. Pirmame aukšte įsikūrė lopšelio grupės bei administracija. Antrajame – logopedo, psichologo bei specialiojo pedagogo kabinetas, darželinukų ir priešmokyklinukų klasės.

Vaikų grupės turi savo žaidimo ir poilsio zonas, miego, persirengimo ir maitinimo patalpas, bendrą multifunkcinę salę aktyviam laisvalaikiui, renginiams ar meniniams užsiėmimams. Visoje ugdymo įstaigoje įrengti specialūs tualetai neįgaliesiems, abu aukštus jungiantis keltuvas.

„Pelėdžiuko“ sklypo gilumoje įrengtos žaidimų erdvės, basų kojų takeliai, pavėsinės su smėlio dėžėmis. Netrukus atsiras mokomieji daržiukai augalų pažinimui ir auginimui. Pačiame centre – kalneliai su tuneliais bei juos apjuosiantys bėgimo takeliai.

Dar vieno modernaus lopšelio-darželio „Pelėdžiukas“ atvėrimas – šiandieninio Kauno ugdymo įstaigų tinklo plėtros dalis. „Pelėdžiukas“ papildė pernai Šilainiuose atidarytą ir iškart užpildytą „Vaikystės tako“ darželį. 

Šių metų pabaigoje–kitų pradžioje planuojama pradėti didžiausio Kaune – 260 vietų – lopšelio-darželio statybas Vijūkų gatvėje, Romainiuose. Kitų metų viduryje dar vienos statybos prasidės Aleksote. Čia numatyta Tirkiliškių darželio ir mokyklos-darželio plėtra.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content