Pokyčiai Kauno viešajame transporte: intensyvinami reisai ir sustojimai „pagal pareikalavimą“

Miesto autobusai ir troleibusai ruošiasi rudens-žiemos sezonui. Nuo rugsėjo 1-osios koreguojami rytiniai, pietų ir vakariniai maršrutų intervalai piko metu. Dar viena naujovė: greituosius (G) maršrutų autobusus keičia jau spėję pasiteisinti sustojimai „pagal pareikalavimą“. Tokia alternatyva leidžia išlaikyti viešojo transporto judėjimo greitį, o taip pat padės gerinti tarpusavio koordinaciją su kitais maršrutais.

„Ruošdamiesi rudeniui pakoregavome viešojo transporto tvarkaraščius visomis dienomis. Į mokyklas ir universitetus sugrįžta tūkstančiai mokinių, studentų. Pasirūpinome, kad keleiviai darbo bei ugdymo įstaigas pasiektų patogiai ir laiku.

Per rugpjūtį paaiškėjo, kad nauja sustojimų „pagal pareikalavimą“ tvarka – pasiteisino. Dėl to iš tvarkaraščių išimame greituosius maršrutus. Nors G raidės prie jų neliks, autobusai kursuos įprastais maršrutais, stodami tik tose stotelėse, kur pageidaus patys keleiviai, paspaudę STOP mygtukus“, – apie naujoves kalbėjo Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Pasak jo, nuo rugsėjo 1-osios intensyvės dauguma maršrutų, kursuojančių pro ugdymo įstaigas. Tokiu būdu siekiama mažinti spūstis keliuose ir užtikrinti, kad vaikai į pamokas atvyktų laiku. Vengiant grūsčių, nuo rudens 54-ąjį maršrutą „Onkologijos ligoninė–Sargėnai“ vietoje mažųjų aptarnaus standartinio tipo autobusai. Jų galinė stotelė bus Vandžiogalos plente ties „Šv. Kazimiero progimnazija“.

Pokyčiai palietė greituosius maršrutus. Nuo rugpjūčio startavus naujai tvarkai, kuomet autobusai ir troleibusai stoja tik pagal keleivių „pareikalavimus“, paspaudžiant STOP mygtuką, „G“ simboliu pažymėti maršrutai nebeatlieka savo funkcijos. Vien per pirmąsias 20 rugpjūčio dienų autobusai nestojo 764 tuščiose stotelėse, o troleibusai – 459. Miestas taip pat sulaukė gyventojų ir verslų prašymų, kad į G maršrutus būtų įtraukiamos jiems aktualios stotelės, kurios iki šiol būdavo pravažiuojamos.

Nuo rugsėjo 1-osios 29G, 34G ir 57G autobusai pervadinami į 29, 34 ir 57. Jie kursuos įprastu maršrutu, stodami visose stotelėse būtent pagal keleivių poreikius. 17G ir 27G autobusų maršrutai nutraukiami, tačiau didinamas reisų skaičius 17 ir 3 maršrutuose.

Kauniečių patogumui taip pat atnaujinamas eismas iš pagrindų rekonstruotu žiedu ties pagrindiniu įėjimu į LSMU Kauno klinikas, Eivenių gatvėje: 1, 4, 9, 12 troleibusai bei 3, 34, 41, 43, 54 ir 67 autobusai važiuos iki pat „Klinikų“ stotelės.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content