Rugpjūtį Kaune prasideda festivalis „Transformacijos“: pirmą kartą duris atvers istorinė Petrašiūnų elektrinė

Rugpjūtį Kaune pirmą kartą įvyks „Kauno energijos“ organizuojamas nemokamas festivalis „Transformacijos“. Lankomiausių ir populiariausių miesto renginių sąraše atsidurti siekiantis festivalis, visuomenei atveria vieną mistiškiausių pramoninių objektų – istorinę Petrašiūnų elektrinę. Daugiau nei 90 metų skaičiuojančios industrinės erdvės pirmą kartą taps pažintinių ir kultūrinių renginių vieta.

Artėjančiam festivaliui organizatoriai ruošia išskirtinę programą. Jau nuo rugpjūčio pradžios pirmą kartą Kaune bus organizuojamas 20 industrinių ekskursijų ciklas. Jo metu, istorines ir technologines elektrinės įdomybes pristatys profesionalūs gidai ir įmonės inžinieriai, o lankytojus dar lauko erdvėse pasitiks fotokonkurso „Energijos srautas“ darbų paroda.

Festivalio kulminacija taps specialiai Petrašiūnų elektrinės vidaus erdvėms Lietuvos menininkų sukurta instaliacija „Transformacijos. Energetinio potyrio šviesų ir garso kūrinys bus pristatytas rugpjūčio 18–ąją ir trims dienoms Petrašiūnų elektrinės patalpas pavers vienu įdomiausių miesto objekų. Anot organizatorių, šiam kūriniui bus panaudota virš 30 kubinių metrų biokuro, o scenografiją lankytojai išvys 17 metrų aukščio panoramoje. Instaliacijos autoriai – jaunosios kartos menininkai Jurgis Paškevičius, garso inžinierius, kompozitorius Antanas Dombrovskij bei šviesų dailininkas Julius Kuršis. Prie meninės instaliacijos įgyvendinimo prisideda kūrybinė komanda „Salto“.

„Viena iš instaliacijos idėjų – įdėmiai žvelgti į jėgaines aplinką, joje esančias detales, inžinerinius elementus, jėgainėje vykstančius procesus ir visą tai išryškinti – tai vietos specifikos instaliacija, kai kūrinys iš esmės ir yra aplinka. Ši instaliacija yra inspiruota su termo energija susijusių procesų ir būsenų – nuo kietų, birių dalelių, iki garų, – pasakoja menininkas J. Paškevičius.

Nemokamu festivaliu „Transformacijos“ bendrovė „Kauno energija“ žymi savo 60-ąjį gimtadienį. Visgi net jam pasibaigus, kultūrinės veiklos Petrašiūnų elektrinėje tęsis toliau bei taps autentiška miesto tradicija.

„Pastaraisiais metais bendrovė įžengė į naują savo veiklos etapą – diegiama daug inovacijų, priimti strateginiai, į ateitį orientuoti sprendimai. Visai tai norime parodyti visuomenei atverdami įmonės veiklos užkulisius – papasakoti, kaip gimsta šiluma, kaip ji patenka į jūsų namus, kaip atrodo biokuras. Tikimės, kad šis renginys taps kasmetiniu ir įsilies į Kauno kultūrinių renginių žemėlapį. Pastebėjome, kad žmonėms labai įdomu ir smalsu patekti į dažniausiai užvertas įmones, todėl gimtadienio proga suteikiame šią galimybę“, – pasakoja „Kauno energijos“ Marketingo ir rinkodaros skyriaus vadovas Šarūnas Bulota.

Norintieji dalyvauti ekskursijose, registruotis kviečiami internetinėje svetainėje www.festivalistransformacijos.lt . Čia galima rasti informaciją ir apie kitas festivalio veiklas. Pagrindinį festivalio akcentą instaliaciją „Transformacijos“, kuria menininkai Jurgis Paškevičius, garso inžinierius, kompozitorius Antanas Dombrovskij bei šviesų dailininkas Julius Kuršis.

Prie meninės instaliacijos įgyvendinimo prisideda kūrybinė „Salto“ komanda.

„Kauno energijos“ informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content