Kaunas ieško Kalėdų eglutės įžiebimo koncerto organizatorių

Vasarai įpusėjus, miestas tęsia pasiruošimą gražiausioms žiemos šventėms. Skelbiamas viešasis konkursas Kalėdų koncerto organizavimui. Kaip ir kasmet tikimasi, kad jis sulauks didelio susidomėjimo. Idėjos ir pasiūlymai laukiami iki rugsėjo 6 d.

„Visi žino, jog Kaunas moka sukurti įstabią žiemos pasaką ir deramai papuošti miestą. Vienas pagrindinių švenčių maratono akcentų – eglutės įžiebimo koncertas Rotušės aikštėje. Iš koncerto organizatorių laukiame naujoviškų sprendimų, kuriuose derėtų gražiausių žiemos švenčių tradicijos ir šiuolaikinės raiškos formos”, – pabrėžė Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė.

Pagrindiniai vertinimo kriterijai – estetika ir meninė kokybė, kontekstualumas, techninių sprendimų kokybė, idėjos įgyvendinimo kaina. Koncerto programa ir scenarijus turės sietis su Kalėdų eglutės bei Rotušės aikštės papuošimo sumanymu. Šventė turi pasižymėti išskirtinumu, naudojamų priemonių specifiškumu, būti įdomi įvairaus amžiaus grupių žiūrovams.

„Norisi, kad koncerto programa būtų išpildyta kokybiškai, tematika vystoma aiškiai ir nuosekliai. Tikrai tikime, kad atsiras ne vienas organizatorius, pateiksiantis kūrybišką, novatorišką idėją, nepamirš svarbiausių renginio tradicijų. Viena jų – Kalėdų senelio sveikinimas susirinkusiems“, – lūkesčiais dalinosi A. Augonė.

Dar vienas reikalavimas kūrėjams – koncerte tikimasi Kalėdų ir Naujųjų metų tradicijų ir šiuolaikinių švenčių raiškos formų darnos. Kauniečiams savo pasirodymus dovanoti ne mažiau kaip 7 profesionalūs miesto, šalies, užsienio atlikėjai ar grupės. Didžioji dalis pasirinktų kūrinių turės skambėti lietuviškai. Svarbu ir tai, kad tiesioginė koncerto transliacija rodoma televizijos eteryje.

Kalėdų eglės įžiebimo idėjų laukiama iki rugsėjo 6 d. 11 val. Plačiau apie konkursą, paraiškų teikimo būdus – internete: bit.ly/Kaledu-eglutes-iziebimo-svente

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content