Prasidėjo „Kultūra į kiemus“ registracija: žinomi atlikėjai gali pasirodyti ir jūsų kieme

Rugpjūčio 21–31 d. į Kauną sugrįžta miestiečių bei atlikėjų numylėtas ir tarptautinio pripažinimo sulaukęs renginių ciklas „Kultūra į kiemus“. Šiais metais į bendruomeniškiausius daugiabučių kiemus 11-oje Kauno miesto seniūnijų atkeliaus muzikos grupė „Kabloonak“, muzikos atlikėjai Rokas Kašėta, Godo Yorke, Hedda Gamma ir kt. Pasirodymus surengs šiuolaikinio šokio atlikėjai Ema Senkuvienė ir Džiugas Kunsmanas. Gyventojai taip pat bus kviečiami į kino peržiūras ir A. Martinaičio dailės mokyklos jaunųjų menininkų parodas po savo namų langais.

Renginių ciklo organizatorius – Kauno menininkų namai – kviečia tapti svetingais savo kiemo šeimininkais, kurti pakilią aplinką visiems užsukantiems lankytojams, kviesti vaišintis ir, svarbiausia, švęsti kaimynišką bičiulystę kultūros renginių apsupty.

Jei jūsų kiemas yra Kauno mieste, jį supa daugiabučiai ar privatūs namai, o juose gyvenantys žmonės yra patys draugiškiausi, neabejingi kultūrai, norintys bendrauti ir atvirai laukiantys svečių iš viso Kauno – nepraleiskite progos sutikti „Kultūra į kiemus“ savo gyvenamojoje aplinkoje.

Kiemų registracija jau atidaryta ir truks iki 2023 m. rugpjūčio 1 d. Registracijos formą rasite čia: https://forms.gle/X2afSjaq16QBYcZg8

Konkretus pasirodymas labiausiai to nusipelniusiems kiemams bus parenkamas atsižvelgiant į kiemo dydį, bendruomenę, atlikėjų poreikius ir technines įgyvendinimo galimybes.

„Kultūra į kiemus“ – tai Kaunas 2022 bendruomenių programos „Fluxus Labas!“ Inicijuotas renginių ciklas, kurio metu profesionalūs muzikos atlikėjų pasirodymai atkeliauja tiesiai į žmonių gyvenamąją aplinką. Idėja kilo 2020 metais pandeminiu laikotarpiu, kuomet galimybės lankytis koncertų salėse ar renginiuose paprasčiausiai nebuvo. Tuomet iniciatyva daugiabučių kiemuose atrodė lyg gurkšnis šviežio oro tiek menininkams ir atlikėjams, tiek ir žiūrovams.

Projektas buvo pastebėtas ir už Lietuvos ribų: išrinktas tarp dešimties geriausių projektų su pandemija kovojančioje Europoje Politikos inovacijų instituto apdovanojimuose, 2021 m. iniciatyva įvertinta kaip unikaliausias muzikos projektas pasaulyje „Classical: NEXT 2021 Innovation Award“ apdovanojimuose, o 2023 metais pelnė tarptautinės komisijos pripažinimą „Revolution Awards“ apdovanojimuose.

Renginių ciklą organizuoja BĮ „Kauno menininkų namai“, palaiko Kauno miesto savivaldybė, bendruomenių laboratorijos „Fluxus Labas!“.

Daugiau informacijos: www.kmn.lt arba el.paštu [email protected]

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content