Pietų Korėjoje – jaunųjų Kauno sportininkų medalių gausa

Praėjusią savaitę Pietų Korėjoje viešėjusi kauniečių delegacija į Lietuvą parvežė solidžią sporto trofėjų kolekciją – visų prabų medalius. Liepos 5–10 dienomis Daegu mieste surengtos Tarptautinės žaidynės – vaikų olimpiadai prilyginamas renginys. Jaunieji Kauno sportininkai triumfavo krepšinio ir plaukimo rungtyse, tarp prizininkų pateko tinklininkai, nuo lyderių pernelyg neatsiliko ir lengvaatlečiai.

Kauno sportininkų komandą iš viso sudarė 18 jaunuolių nuo 12 iki 15 metų amžiaus. Delegacijos nariai dalyvavo keturių sporto šakų rungtyse: plaukimo, lengvosios atletikos, krepšinio 3×3 ir tinklinio.

Donato Veličkos treniruojama gatvės krepšinio ketveriukė, kaip ir įprastai nuo 2016 metų, laimėjo aukso medalius. Bronzinius trofėjus į Kauną parvežė vaikinų tinklinio septyniukė, treniruojama Rimgaudo Ungurio.

Net 6 medaliai papildė plaukimo trenerio Manto Buivydo auklėtinių kraitį. 50 metrų laisvuoju stiliumi rungtyje auksą iškovojo Ema Purvainytė ir Žygintas Tautvydas. Pastarasis pasidabino ir sidabro apdovanojimu 100 m laisvuoju stiliumi distancijoje.

Su sidabro apdovanojimu į Kauną sugrįžo 200 m laisvuoju stiliumi rungtyje plaukusi Ieva Nainytė. Karilė Ališauskaitė antrąją vietą pelnė ir sidabro medaliu pasidabino sėkmingai pasirodžiusi 200 m kompleksinio plaukimo rungtyje.

Trenerės Ritos Ramanauskaitės lengvaatlečių komanda, dalyvavusi 4 rungtyse, pasiekė finalus ir pateko į geriausiųjų aštuonetus. Kai kuriems sportininkams iki apdovanojimų pakylos pritrūko sekundės dalies. Gvidas Jurkevičius užėmė ketvirtą vietą šuolio į aukštį ir penktąją šuolio į tolį rungtyse. Goda Staniulytė tenkinosi penkta vieta rutulio stūmimo, o Nikita Liatukaitė liko aštunta 800 m bėgimo rungtyse.

„Kauniečiai savo sunkiu darbu ir kovingumu parodė, kad į Daegu atvyko atstovaudami tikram sporto miestui. Jie atidavė visas jėgas siekdami aukščiausių laimėjimų. Belieka tik pasidžiaugti sportininkų įgyta patirtimi bei pelnytomis pergalėmis. Tegul tai bus tvirtas atspirties taškas bei įkvėpimas kiekvienam iš jų toliau augant tikrais savo sporto šakų profesionalais. Tikiu, kad ateityje jie dar ne kartą savo rezultatais garsins Kauno vardą ir išliks stipriais mūsų miesto ambasadoriais“, – įspūdžiais dalijosi Pietų Korėjoje Kauno delegacijai vadovavęs mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

Šios tarptautinės žaidynės – svarbiausias kasmetinis paauglystės sulaukusių jaunųjų atletų sporto renginys, neretai tituluojamas vaikų olimpinėmis žaidynėmis. Kaunas jose dalyvauja nuo 2004 metų. Prieš šešerius metus ši pasaulinio masto šventė vyko ir mūsų mieste.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content