Naujojo Romo Zabarausko filmo „Aktyvistas“ filmavimai Kaune

Liepos 13 ir rugpjūčio 9 dienomis Kaune planuojamas režisieriaus Romo Zabarausko naujo ilgametražio vaidybinio filmo „Aktyvistas“ filmavimas. Liepos 13 d. darbai vyks Kauno autobusų stotyje, vėliau persikels į Kauno daugiabučių namų rajoną Šilainiuose, kur bus filmuojama naktį nuo 21.30 val. iki kitos dienos 05.30 val. ryto.

Liepos 13 d. 06 val. – liepos 14 d. 01 val. gyventojų prašoma neparkuoti automobilių prie Rasytės g. 28 namo, o liepos 13 d. 06 val. – liepos 14 d. 05.30 val. prie Baltijos g. 4A ir 4B pastatų. Filmo kūrėjai atsiprašo už galimus laikinus nepatogumus.

„Aktyvistas“ pasakos apie kaunietį, kuris infiltruojasi į neonacių grupuotę, kad rastų savo vaikino žudiką. Filmo tema: pilietiškumo pavojai ir nepakeičiama svarba. Sudėtingai žmogaus ir visuomenės dramai atskleisti pasirinktas Lietuvos kine vis dar retai sutinkamas trilerio žanras. Pagrindinį vaidmenį kurs jaunos kartos aktorius Robertas Petraitis. Filmą prodiusuoja VšĮ „Naratyvas“ iš dalies finansuoja Lietuvos kino centras, remia LRT televizija.

„Teko filmuoti Vilniuje, Belgrade ir Niujorke, o dabar prie šio sąrašo labai džiaugiuosi galėsiantis pridėti ir Kauną“, – teigė režisierius Romas Zabarauskas: „Kaunas vis dažniau pritraukia Lietuvos kino kūrėjus, ir viena to priežasčių unikali šio miesto architektūra. Man svarbu atskleisti kine dar kiek mažiau nušviestą brutalizmo stilių, padėsiantį kurti atšiaurią mūsų trilerio nuotaiką“.

Filmas „Aktyvistas“ užbaigs kūrėjo trilogiją, pasakojančią apie vyrų porų likimus skirtingose politinėse aplinkybėse. Pirmoji trilogijos dalis, „Advokatas“ sulaukė sėkmės visame pasaulyje: pristatytas trisdešimt trijuose tarptautiniuose kino festivaliuose, iš platintas aštuonių tarptautinių platintojų, įgarsintas prancūzų ir portugalų kalbomis. Antroji juosta, šiemet nufilmuota Niujorke ir Vilniuje „Rašytojas“ Lietuvos ekranus pasieks 2024 metais, o „Aktyvistas“ – 2025-aisiais.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content