Dar vienu darželiu daugiau: Kaune pradedama registracija į restauruotą „Pelėdžiuką“ Vilijampolėje

Rugsėjo 1-ąją Kaune duris atvers dviaukštis apie 160 vietų lopšelis-darželis „Pelėdžiukas“. Vilijampolėje, Jūratės g. 19, baigta sovietinio pastato konversija į šiuolaikišką ugdymo įstaigą. Vyksta paskutiniai paruošiamieji darbai atidarymui – renkamas personalas, montuojami baldai. Registracija į formuojamas grupes startuos jau liepos 3 d.

Pasiruošimas atidarymui

„Rudenį Kaune atversime dar vieną įstaigą patiems mažiausiems – lopšelį-darželį „Pelėdžiukas“ Vilijampolėje. Rekonstruotose erdvėse vyksta intensyvus pasiruošimas atidarymui: renkami baldai, tvarkomos vidaus patalpos“, – pasakoja Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

Per kiek daugiau nei metus Vilijampolėje užbaigta apleisto 1962 m. statinio transformacija į modernią ugdymo įstaigą. Šviesios ir erdvios darželio patalpos po vienu stogu talpina vaikų žaidimų ir poilsio zonas, miego, persirengimo bei valgymo patalpas, multifunkcines sales aktyviam mažamečių laisvalaikiui ir personalui skirtus administracinius kabinetus.

Lauke vaikų laukia pilnai įrengtos žaidimų erdvės: stadionas su žaluma apsodintais kalneliais ir tuneliais, individualios pavėsinės atskiroms grupėms, smėlio dėžės, mokomieji daržiukai, basų kojų takeliai.

Įstaigos įkurtuvės prasidėjo dar kovą, oficialiai pridavus pastatą – patalpos funkciškai suskirstytos, įrengta moderni virtuvė. Šiuo metu montuojami baldai: vaikų virtuvėlės, lovelės ir staliukai. Jau nupirktos rūbinės, spintos, kėdutės ir kitos einamosios priemonės.

Vaikų priėmimas

Naują lopšelį-darželį lankys apie 160 vaikų. Auklėtinių priėmimas startuos jau kitą savaitę – liepos 3 d. 10 val. Registracija vyks internetu: idarzeli.kaunas.lt/.

Tėveliai prašymus taip pat galės teikti ir pačioje įstaigoje. Registracija sistemoje ir darželyje pradedamos tuo pačiu metu, todėl jokios įtakos vaiko eilės numeriui neturi.

„Labai kviečiame kauniečius registruoti savo mažuosius. Net neabejoju, kad kartu su auklėtojomis, tėveliais ir pačiais mažiausiais darželyje sukursime aplinką, kurioje gera ir smagu būti, mokytis bei augti“, – sakė lopšelio-darželio „Pelėdžiukas“ direktorė Ramunė Džiaugienė.

Čia formuojamos iš viso 9 mažamečių grupės. Keturios – lopšelio: viena skirta vaikams nuo 1 iki 2 metų amžiaus ir trys auklėtiniams nuo 2 iki 3 metų amžiaus. Dar keturiose grupėse bus ugdoma po 20 auklėtinių nuo 3 iki 5 metų. Darželis taip pat turės priešmokyklinę grupę. Ją irgi sudarys 20 vaikų. Pagal registruojamų vaikų amžių ir skaičių – grupės gali būti performuojamos.

Ugdymo įstaigoje numatyta sukurti 44 darbo vietas. Didžioji dauguma pedagogų bei kiti lopšelio-darželio personalo darbuotojai jau baigiami įdarbinti.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content