Kaune – solidarumo bėgimas: už vaikus, globėjus ir budinčius globotojus

Vaikų gerovės centras „Pastogė“ kviečia dalyvauti įžanginiame Globos savaitės renginyje – „Bėgime už vaikų rytojų“. Birželio 26 d. vakarą globai ir įvaikinimui neabejingi kauniečiai kviečiami nubėgti 5 km distanciją Ąžuolyne. Iniciatyva siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į be tėvų likusius vaikus, ypač vyresnius kaip 10 metų, laužyti nusistovėjusius mitus ir skatinti tapimą globėjais. Renginio dalyviams, kartu atvykusiems vaikams numatytas prasmingas bei aktyvus laisvalaikis, organizatorių  siurprizai.

Neprabėk pro šalį

„Nenuilstamai dirbame, kad kiekvienas vaikas augtų laimingai, būtų mylimas ir rastų saugius namus. Rūpinamės, kad esami bei būsimi globėjai turėtų stiprų užnugarį ir palaikymą iš specialistų. Užauginti vaiką – kilnus, brandus, tačiau nelengvas sprendimas. Kiekvieno vaiko rytojus prasideda šiandien – su kiekvienu žingsniu: kalbant, domintis, būnant neabejingu kitam ir jo poreikiams.

Organizuodami bėgimą siekiame atkreipti dėmesį į globėjų šeimos laukiančius vyresnius vaikus. Paauglių visuomenė dažnai prisibijo, apipina stigmomis ir „praeina“ ar net „prabėga“ pro šalį, nors tai tiesiog vaikai. Jiems reikia namų, šeimos ir bendravimo šiandien, ne ateityje“, – kalbėjo Vaikų gerovės centro „Pastogė“ direktorė Gražina Didžbalienė.

„Bėgimas už vaikų rytojų“ įvyks paskutinį birželio pirmadienį – 26 dieną. Dalyviai laukiami nuo 18.30 val. šalia Lietuvos sporto universiteto centrinių rūmų, prie paminklo lakūnams S. Dariui ir S. Girėnui. Čia stovės registracijos stoginė, bus įrengta starto ir finišo vieta. Kol suaugusieji bėgs, mažųjų lauks smagūs žaidimai ir siurprizai, linksmoji panda. 

5 km maršrutas vingiuos Ąžuolyno takeliais, trasa – pažymėta specialiais ženklais. Bėgikai iš viso apsuks du ratus po 2,5 km. Kirtus finišo liniją – fiksuojamas kiekvieno dalyvio laikas. Geriausius rezultatus pasiekę iniciatyvos dalyviai bus apdovanoti Vaikų gerovės centro „Pastogė“  prizais. Dalyvių registracija vyksta internetu –  lbma.lt/registracija/pastoge.

Vaikams reikia vaikystės

Pasak organizatorių, renginio idėja kilo mokslinės-praktinės konferencijos „Vaiko rytojus prasideda šiandien“ metu, organizuotos Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti. Joje akcentuota, kad norint mažinti vaikų atskirtį, privalu girdėti jų balsus, reaguoti į skaudulius. Nepriklausomai nuo aplinkybių, kokioje šeimoje gimė ar augo vaikas, jis turi teisę į pilnavertę vaikystę. 

„Visuomenė dažnai bijo atverti savo namų duris paaugliams, dažniausiai imasi globoti ar įsivaikina vaikus iki 10 metų. Taip paaugliams diegiamas nepasitikėjimo ir nereikalingumo jausmas, dažnai nepagalvojama, kad sulaukę pilnametystės jie nebus sukūrę stiprių socialinių ryšių, turės ribotus gyvenimiškus pavyzdžius, todėl jiems bus sunkiau kabintis į gyvenimą“, – sakė G. Didžbalienė.

Globos renginiai

Paskutinę birželio savaitę visoje Lietuvoje organizuojami globos savaitės renginiai. Tai padėka globėjams už jų vykdomą misiją. 

Šiemet Kauno vaikai pažindinsis su įvairių profesijų atstovais. Susitikimai organizuojami pagal gegužės viduryje vykusio vaikų piešinių konkurso „O kai aš užaugsiu“ svajonių darbų iliustracijas. Kol vaikaimatuosis policininkų, gaisrininkų, mokslininkų ir kitų specialybių batus, suaugusieji susipažins su globos ir įvaikinimo galimybėmis, globos centro teikiamomis paslaugomis. 

Norintieji pabendrauti su Vaikų gerovės centro „Pastogė“ specialistais – kviečiami į 27-ąjį įstaigos gimtadienį. Vaikų laukia batutai, cukraus vata, putų šou ir kitos linksmybės. Gimtadienis su visais šventiniais atributais – dideliu šventiniu tortu, kurio užteks visiems.  Šventė vyks  birželio 28-ąją, nuo 16 val. P. Plechavičiaus g. 21, Kaune.

Visos Lietuvos globėjai taip pat laukiami globojančių šeimų festivalyje „Čia gera augti“. Jis vyks liepos 1 d. Vilniaus Vingio parke nuo 12 iki 16 val. 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content