Teks apsišarvuoti kantrybe: nuo birželio 19 d. uždaromas eismas Užnerio g. ir Vandžiogalos pl. atkarpose

Vasarai įsibėgėjant ir keliuose mažėjant eismo intensyvumui, kelininkai imasi neatidėliotinų darbų miesto susisiekimo arterijose. Iki rudens kantrybės prireiks Vytėnų gyventojams – nuo pirmadienio dėl rekonstrukcijos aklinai uždaroma Užnerio gatvės atkarpa tarp Prekybos ir laisvalaikio centro (PLC) „Mega“ bei Vytėnų gatvės. Iki rudens užsivers ir dalis Vandžiogalos plento.

Tvarkys spūstimis garsėjančią gatvę

„Prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ ir jo prieigos tampa vis didesniu traukos centru, tad natūraliai čia didėja ir automobilių srautai. Spūstimis garsėjančią Užnerio gatvę pradėsime tvarkyti jau kitą savaitę. Vairuotojus eismą draudžiantys ženklai pasitiks ankstų pirmadienio rytą.

Dar šiais metais pačios „Megos“ iniciatyva numatyta rekonstruoti viaduką ir dalį Jotvingių gatvės“, – teigia Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Birželio 19 d. Užnerio g. darbai prasidės nuo požeminių tinklų atnaujinimo. Kiek vėliau kelininkai tvarkys ir iki keturių eismo juostų praplės važiuojamąją dalį, taip pat įrengs naujus šaligatvius, apšvietimą. Vytėnų ir Užnerio gatvių sankirtoje numatyta žiedinė sankryža.

Dėl Vytėnuose suplanuotų remonto darbų laikinai keisis 54 maršrutas – autobusai, aplenkdami Vytėnų g., nuo „Megos“ abejomis kryptimis važiuos Islandijos plentu ir Vakariniu aplinkkeliu.

Uždaroma sankirta Vandžiogalos plente

Netrukus kelininkai pradės darbuotis ir už kelių kilometrų esančioje Vandžiogalos pl. ir Įgulos g. sankirtoje. Paruošiamieji darbai čia prasidėjo dar mėnesio pradžioje.

Nuo birželio 19 d. veiksmas persikels į važiuojamąją dalį – prasidės požeminių tinklų atnaujinimas. Eismas bus galimas tik viešajam transportui. Apylanka rekomenduojama Panerių ir Bažnyčios gatvėmis.

Tvarkomoje arterijoje lygiagrečiai suplanuota sutvarkyti gatvės dangą ir takus.

„Keliaujančius Vandžiogalos plentu iki rudens raginame persėsti į viešąjį transportą. Žinoma, jeigu tik yra galimybė. Vasarą čia numatytų maršrutų skaičiaus nemažinsime, todėl tikrai daugiau laiko ir kantrybės sutaupysite važiuodami autobusais“, – tikino Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Daugiau informacijos apie visuomeninio transporto tvarkaraščių pokyčius: stops.lt/kaunas.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content