Vasara Kaune: nuo unikalios ekskursijos iki kaunastiškų staigmenų

Kaune gera būti visiems – toks apibūdinimas bene geriausiai tiktų praėjusį penktadienį, birželio 9 d., Kauno turizmo informacijos centre (TIC) pristatytoms vasaros sezono naujienoms. Nuo miesto patyrimo neregio akimis iki maršruto vaikams ar mielų kaunastiškų smulkmenų – 24–ąjį gimtadienį greitai minėsiantis TIC šiltąjį sezoną siūlo patirti ne tik atviromis erdvėmis, renginiais ar meno objektais, bet ir draugiškesniu požiūriu kitam bei aplinkai.

Anot „Kaunas IN“ turizmo ir rinkodaros skyriaus vadovės Agnės Poderytės, šis turizmo sezonas skirtas bendrystei ir jos suteikiamoms galimybėms patirti miestą taip, kaip tą daro įvairios čia gyvenančios ir jį kuriančios bendruomenės. „Kaunas pilnas kūrybiškų žmonių, kuriančių išskirtinius patyrimus, įveiklinančių apleistas, netikėtas erdves, leidžiančių miestą atrasti kaskart vis kitaip. Labai norime tapti atviresni ir prieinamesni įvairioms socialinėms grupėms, todėl vis dažniau kviesime juos įsitraukti į įvairias pramogas bei iniciatyvas“, – atskleidė ji.

Viena tokių veiklų – į unikalias ekskursijas kviečiantis pojūčių turizmas „NeRegĖjimo galia“. Neregių ir silpnaregių bendruomenės įkurtas projektas siūlo Kauną patirti ne matant akimis, o į pagalbą pasitelkiant kitus pojūčius. Ekskursijos metu reginčiajam uždedami specialūs simuliaciniai akiniai, įteikiama neregio lazdelė, o vedliu tampa neregys, padedantis orientuotis erdvėje. Šiuo metu tokios ekskursijos vyksta Ąžuolyno parke ir Laisvės alėjoje, o penktadienį renginio metu trumpesnį maršrutą Laisvės alėjoje galėjo išbandyti ir renginio dalyviai. Dauguma jų sakė, kad ekskursija padėjo miestą „pamatyti“ visiškai kitaip, geriau suprasti neregį ir pažinti jam kylančius pavojus – daugelis dalijosi, kad įveikęs šią trasą, niekada daugiau paspirtuko nenumesi bet kur.

Dar viena naujiena laukia visų, einančių piligriminiu šv. Jokūbo keliu „Camino Lituano“ – nuo šiol norintys gauti žygeivio dalyvio pasą ar įspaudą galės tą padaryti ir Kauno turizmo informacijos centre, o „Visit Kaunas“ puslapyje netrukus atsiras ir daugiau piligrimams vertingos informacijos.

Gražų bendradarbiavimo pavyzdį parodė specialiai į renginį atvykę „Birštono turai“ – jie visus norinčiuosius Laisvės alėja pavėžino elektromobiliu – nedideliu, kompaktišku elektra varomu autobusiuku.

Veiklos šeimai ir „Kaunas 2022“ palikimo erdvė

Gegužės pabaigoje Kauno turizmo informacijos centrą uždarius kelių dienų rekonstrukcijai, jame įsikūrė „Kaunas 2022“ palikimo erdvė, lankytojams priminsianti Europos kultūros sostinės metus. Nuo šiol didžiulis žemėlapis visiems norintiems padės vienoje vietoje peržvelgti šiuo laikotarpiu sukurtus meno objektus, festivalius ir bendruomenių erdves, o įsikūrus ant minkštasuolių televizoriaus ekrane bus galima pamatyti 2022 m. renginius.

Šiltuoju metų laiku padaugės veiklos ir šeimai – šalia siūlomų įprastinių užsiėmimų, TIC karts nuo karto visą šeimą pakvies į ekskursiją autobusu po Kauną su audiopasaka „Velniuko Kauniuko pasakos“, o jau vasaros antroje pusėje planuojama pristatyti atnaujintą „Kauniuko“ maršrutą.

Nuo kaunastiškiausio maršruto iki kaunastiškos kavos ir suvenyrų

Pačius kaunietiškiausius dalykus Kaune atrasti padės ir naujausias bei kaunastiškiausias „It’s Kaunastic“ žemėlapių maršrutas „Kaunastiški topai“, sudarytas remiantis vietinių patarimais, vis grįžtančių svečių įspūdžiais ir kauniečių apklausomis. Jį nemokamai galima rasti Kauno turizmo informacijos centre (Laisvės al. 36), kituose turizmui draugiškuose taškuose arba čia.

Dar viena naujiena  – jau šį mėnesį kavines pasieksianti kaunastiška kava. Jos bus galima įsigyti visose kavos namų „Vero Cafe“ kavinėse Kaune.

Ieškantys mielų, kaunastiškų dovanų, kurios primintų miestą, bet neužimtų daug vietos lagamine, TIC ir el. parduotuvėje nuo šiol gali rasti lipdukų ir laikinų tatuiruočių su ypatingiausiais ar įdomiausiais Kauno elementais.

Daugiau apie visas naujienas: visit.kaunas.lt

J. Petronio ir J. Lausauskaitės nuotraukos 

„Kaunas IN“ informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content