Kauniečiai kviečiami prisiminti skaudžias istorijas ir pagerbti birželio 14-osios aukas

Kitą savaitę minėsime 82-ąsias Gedulo ir vilties dienos metines. Birželio 14-ąją Kaunas prisimins masinius trėmimus, pagerbs aukas, politinius kalinius ir visus nukentėjusius nuo sovietinio režimo. Tądien mieste numatyti minėjimai, kariliono muzikos koncertas Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, tremtinių ir politinių kalinių pavardžių skaitymo akcija „Atminties neištremsi“.

„Ši diena primena itin skaudžius įvykius, kurie visada liks mūsų istorijos dalis. Susimąstykime, o svarbiausia – prisiminkime tuos, kurie kentėjo ir žuvo vardan mūsų visų laisvės.

Net ir sunkiausiais laikotarpiais Lietuvos žmonės neprarado vilties ir pasiryžimo kovoti. Gedulo ir vilties diena –   priminimas apie Lietuvos tautinės vienybės jėgą bei solidarumą, kurie buvo ir yra svarbiausios vilties šaltinis“, – dalinosi Kauno miesto mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

Gedulo ir vilties dienos minėjimas prasidės birželio 14-ąją 11.30 val. gėlių padėjimu prie Kovotojų už Lietuvos laisvę Motinai paminklo  Ramybės parke ir Kauno geležinkelio stoties perone.

Nuo 11.50 val. nukentėjusieji bus prisimenami prie Nežinomo kareivio kapo ir Laisvės paminklo Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Čia bus pagerbiamos ir Ukrainoje vykstančio karo aukos.

Artėjant vidurdieniui, 11.59 val., jau šeštus metus minutei sustosime pagerbti nuo tremties bei kalinimų nukentėjusius tautiečius tylos minute. 12 val. vyks šv. Mišios Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje tragiškiems įvykiams atminti.

12 val. Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, prie Amžinosios ugnies, skambės tremtinių ir politinių kalinių vardai bei pavardės. Aštuntą kartą organizuojamoje skaitymo akcijoje „Atminties neištremsi“ planuojama įgarsinti 10 tūkst. ištremtųjų likimus. Prie jos prisijungti gali visi norintieji. Registracija: bit.ly/atminties-neistremsi-registracija.

Vakare, nuo 18 val., Vienybės aikštės prieigose vyks kariliono varpų muzikos koncertas. Jį kauniečiams dovanos karilionininkė Austėja Staniunaitytė-Proietta.

Išsami renginių programa: bit.ly/birzelio-14-oji-programa.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content