Už geriausią poezijos knygą Maironio premija skirta rašytojui Juliui Kelerui

Šiais metais Kauno miesto savivaldybės Maironio premija atiteks rašytojui Juliui Kelerui už poezijos knygą „Virtuvėlė pilna Ukmergės“. Autoriui apdovanojimą planuojama įteikti tarptautiniame poezijos festivalyje „Poezijos pavasaris“. Antradienį tam pritarė posėdžiavusi taryba.

Maironio premija skiriama už geriausią naują poezijos knygą, išleistą per praėjusius kalendorinius metus. „Poezijos pavasario“ laureatu tampama ir vienkartinė 3000 eurų premija tam pačiam asmeniui teikiama tik vieną kartą.

Už geriausią naują poezijos knygą, išleistą praėjusiais metais, šįmet pripažinimo sulaukė poetas Julius Keleras. Fotografas, dramaturgas ir vaikų rašytojas parašė poezijos knygą „Virtuvėlė pilna Ukmergės“.

Pretendentus Maironio premijai siūlo Lietuvos rašytojų sąjunga. Taip pat pasiūlymus gali teikti ir Kaune veikiančios kūrybinės sąjungos, kultūros įstaigos, menininkų asociacijos, leidyklos bei patys menininkai. Teikimus skirti premiją svarsto sudaryta komisija.

Šįmet iš viso gautos ir svarstytos 5 paraiškos: Gintarui Bleizgiui už poezijos knygą „Procesija“, Elenai Karnauskaitei už poezijos knygą „Atvirukas iš kurorto“, Juliui Kelerui už poezijos knygą „Virtuvėlė pilna Ukmergės“, Gvidui Latakui už poezijos knygą „Salos“ ir Stasei Lygutaitei- Bucevičienei (Stanislavai Bucevičienei) už poezijos knygą „Dulkė saulės spinduly“.

Tarptautinis festivalis „Poezijos pavasaris“ Kaune vyksta gegužės 16–26 dienomis.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

John Silver nuotr.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content