Patvirtintas Bendruomeninių šeimos namų ir kompleksinių paslaugų šeimai teikėjų Kauno mieste sąrašas

Kauno miesto savivaldybės administracijas direktoriaus 2023 m. gegužės 18 d. įsakymu Nr. A-1616 patvirtintas Bendruomeninių šeimos namų ir kompleksinių paslaugų šeimai teikėjų sąrašas:

Eilės

Nr.

Įstaigos pavadinimas, kodas, adresas Atrinktas būti bendruomeniniais šeimos namais ar kompleksinių paslaugų šeimai teikėju
1. VšĮ Psichologinės paramos ir konsultavimo centras, 160303227, Laisvės al. 38C, Kaunas Bendruomeniniai šeimos namai
2. VšĮ Šeimų centras „Būkime kartu“, 304737962, V. Krėvės pr. 49, Kaunas Kompleksinių paslaugų šeimai teikėjas
3. VšĮ „Vilties žiedas“, 135977640, Juozapavičiaus pr. 7C, Kaunas Kompleksinių paslaugų šeimai teikėjas

 

Kauno miesto savivaldybės Bendruomeninių šeimos namų ir (ar) kompleksinių paslaugų šeimai teikėjų atranka buvo skelbiama siekiant atrinkti nevyriausybines organizacijas, kurios atliks bendruomeninių šeimos namų (1 įstaigą, kuri Kauno miesto savivaldybės gyventojams organizuotų ir teiktų kompleksines paslaugas šeimai) funkcijas bei kompleksinių paslaugų šeimai teikėjus, kurie Kauno miesto savivaldybės gyventojams teiktų kompleksines paslaugas šeimai. Atrankoje dalyvavo 4 nevyriausybinės organizacijos, tačiau tik trys iš jų atitiko atrankos administracinius reikalavimus bei paraiškų kokybės vertinimą.

Šios nevyriausybinės organizacijos (VšĮ Psichologinės paramos ir konsultavimo centras, VšĮ Šeimų centras „Būkime kartu“ ir VšĮ „Vilties žiedas“) kaip partneriai su Kauno miesto savivaldybe dalyvauja teikiant paraišką projekto „Kompleksinių paslaugų šeimai teikimas vidurio ir vakarų Lietuvos regione (KOPA)“ (toliau – Projektas) įgyvendinimui, kuris bus finansuojamas 2021–2027 m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos, „Europos socialinio fondo +“ ir 2021–2027 m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos bendrojo finansavimo lėšomis, nurodytomis 2021–2030 metų plėtros programos valdytojos Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos šeimos politikos stiprinimo plėtros programos pažangos priemonės Nr. 09-004-02-05-01 „Gerinti socialinių paslaugų kokybę ir prieinamumą, didinti socialinės paramos veiksmingumą kriziniais atvejais šeimoje“ aprašo, patvirtinto Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro 2022 m. birželio 8 d. įsakymu
Nr. A1-393 „Dėl 2021–2030 metų plėtros programos valdytojos Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos šeimos politikos stiprinimo plėtros programos pažangos priemonės Nr. 09-004-02-05-01 „Gerinti socialinių paslaugų kokybę ir prieinamumą, didinti socialinės paramos veiksmingumą kriziniais atvejais šeimoje“ aprašo patvirtinimo“, II skyriuje.

Patvirtinus finansavimą projektui „Kompleksinių paslaugų šeimai teikimas vidurio ir vakarų regione (KOPA)“, Kauno mieste bus užtikrinamas Kompleksinių paslaugų šeimai tęstinumas ir Kauno miesto gyventojams (Kauno miesto savivaldybėje gyvenamąją vietą deklaravusiems asmenims (šeimoms)) galės būti teikiamos individualios ir (ar) grupinės konsultacijos, savitarpio pagalbos grupių organizavimas ir vedimas, socialinių įgūdžių grupių vaikams ir paaugliams organizavimas ir vedimas, tėvystės mokymų organizavimas ir vedimas, šeimos mediacija, šeimos konsultavimas asmens (šeimos) namuose, pavėžėjimo paslauga asmenims (šeimoms), gaunantiems kompleksines paslaugas bei esant poreikiui bus užtikrinama vaikų priežiūros paslauga tėvams, dalyvaujantiems projekto veiklose.

Numatomas Projekto įgyvendinimo laikotarpis 2023–2029 metai.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content