Nukentėjusiems nuo nusikaltimų

Jeigu tapote nusikaltimo auka arba nusikaltimo liudininku, pranešti galite atvykę į artimiausią policijos komisariatą arba pateikdami skundą internetu.

Jeigu nukentėjote nuo nusikaltimo, jums priklauso nemokama konsultacinė, psichologinė ir kita Lietuvoje šiuo metu prieinama pagalba. Jeigu neturite lėšų advokato paslaugoms apmokėti, o Jūsų turtas bei pajamos mažos, galite kreiptis dėl nemokamos arba iš dalies kompensuojamos teisinės pagalbos.

Jeigu dėl nusikaltimo mirė jums artimas žmogus – Jūsų šeimos narys arba artimas giminaitis, Jūs taip pat laikomas nukentėjusiuoju. Tokiu atveju turite teisę kreiptis nemokamos konsultacinės ar psichologinės pagalbos, kuri gali padėti jums išgyventi artimo žmogaus netektį. Jūs taip pat įgyjate visas nukentėjusiojo teises baudžiamajame procese ir turite teisę kreiptis į teismą dėl Jums nusikaltimu padarytos žalos atlyginimo.

Nusikaltimas yra veiksmas, kuriuo sukeliama fizinė, turtinė ar moralinė žala. Dažniausiai nukenčiama nuo vagysčių, sukčiavimo, smurto artimoje aplinkoje.

Plačiau: https://tm.lrv.lt/lt/nukentejusiems-nuo-nusikaltimu 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content