Vasariški nuotykiai keliems tūkstančiams Kauno vaikų: prasideda registracija į vasaros stovyklas

Beveik pustrečio tūkstančio mažųjų kauniečių gali būti tikri, kad vasaros atostogos bus turiningos. Švietimo, kultūros ir sporto įstaigos bei nevyriausybinės organizacijos nuo birželio iki pat rugpjūčio pabaigos pasirūpins kokybišku jų laisvalaikiu. Vaikų užimtumą dalinai finansuoja savivaldybė. Socialiai jautresnių grupių vaikams stovyklos ir maitinimas jose – visiškai nemokamas. Registracija prasidės gegužės 10-osios rytą – internetu: vaikai.kaunas.lt

„Šiemet stovyklautojų laukia aktyvios bei prasmingos pramogos – žygiai, pažintinės ekskursijos, sporto ir edukaciniai žaidimai, kūrybinės dirbtuvės, tyrimai STEAM laboratorijose, piloto kėdės išbandymas. Kviesime vaikus pasimatuoti tyrinėtojų, architektų, mokslininkų, inžinierių, gydytojų ir kitų profesijų batus. Visas veiklas ves profesionalūs vadovai, treneriai ir mokytojai. Sau patinkančią pramogą tikrai ras kiekvienas“, – teigia Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Ona Gucevičienė.

Pirmosios stovyklos startuos iš karto po oficialių mokslo metų pabaigtuvių: pradinukams – nuo birželio 12 d., o vyresniems mokiniams – nuo birželio 26 d.

Išsami informacija apie veiklas jau dabar pasiekiama internetu: vaikai.kaunas.lt. Tėveliai galės užregistruoti savo atžalas į norimas veiklas nuo gegužės 10 dienos 9 val. 

Šiemet priimtas sprendimas koreguoti registracijos tvarką, suteikiant galimybę į stovyklas pakliūti ir įvairias veiklas išbandyti kuo daugiau norinčiųjų. Numatyta leisti vieną vaiką registruoti tik į vieną pasirinktą stovyklą.

Vasariškuose užsiėmimuose siekiama ugdyti mokinių socialinius-emocinius įgūdžius, verslumo kompetencijas, skatinti kūrybiškumą ir meninius gebėjimus. Ypatingas dėmesys skiriamas vaikų ir paauglių fiziniam aktyvumui, gamtos pažinimui, prasmingoms edukacinėms ir poilsinėms veikloms, kultūrai bei kelionėms. Organizatoriai kvies tyrinėti ne tik gimtąjį Kauną bet ir pažinti Zarasų, Varėnos, Šakių, Birštono, Prienų ir Rumšiškių apylinkes.

Skaičiuojama, kad šią vasarą turiningomis ir įsimintinomis veiklomis pavyks užimti iš viso 2468 vaikus bei paauglius. Beveik trečdalis jų – socialiai jautrioje aplinkoje gyvenančių šeimų atžalos. Jiems stovyklos su maitinimu pilnai kompensuojama iš miesto biudžeto. Dalis stovyklų taip pat pritaikytos neįgaliesiems, turintiems didelius ir labai didelius specialiuosius ugdymosi poreikius.

Neformaliojo vaikų švietimo įstaigos taip pat organizuos nemokamus 2–4 val. užsiėmimus ir mokamas dienos stovyklas. Vaikams iš socialiai jautresnių šeimų numatytos 30 proc. nuolaidos. Papildoma informacija ir registracija į nemokamas veiklas publikuojama internete vaikai.kaunas.lt, o registracija į stovyklas Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokykloje, Tautinės kultūros ir Moksleivių techninės kūrybos centruose vyks pačiose įstaigose, susisiekiant tiesiogiai.

Penkių dienų stovykla vyks ir Kauno tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose veikiančios mokyklos „Aitvaras“ auklėtiniams. Laisvės atėmimo bausmę atliekantiems nepilnamečiams siekiama padėti keisti gyvenimo įpročius, tuo pačiu motyvuoti jaunuolius resocializuotis, gilinti mokslines žinias per įdomius eksperimentus, dalyvauti krepšinio, futbolo ir kitų sporto šakų turnyruose, išgirsti įkvepiančių asmenybių istorijas.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content