Kaunas iškilmingai paminėjo medicinos darbuotojų dieną: laureatams įteiktos premijos

Ketvirtadienio vakarą legendiniame kino centre „Romuva“ Kaunas su dėkingumu nusilenkė medicinos darbuotojams. Pirmą kartą penkiems laureatams skirtos Metų medicinos darbuotojo premijos. Po iškilmingų apdovanojimų susirinkusiuosius profesinės dienos proga pasveikino operos solistai Ona Kolobovaitė ir Egidijus Bavikinas su koncertu „4 istorijos“.

„Nėra abejonių, kad mediko specialybė – viena svarbiausių. Ji ne tik gelbsti, bet ir kuria pažangią sveikatos sistemą. Kaunas siekia, kad kiekvienas jaunas specialistas po studijų nesižvalgytų svetur, bet norėtų likti čia – patraukliame ir patogiame mieste. Tam reikia ir kokybiškų darbo sąlygų.

Būtent dėl to Šilainiuose kyla Traumatologijos ortopedijos korpusas su moderniomis operacinėmis, palatomis, konsultacijų ir tyrimų kabinetais. Miestas rūpinasi ir sveikatingumui skirta infrastruktūra – statomi baseinai, tiesiami dviračių takai, rengiamos nemokamos treniruotės „Judėk sveikai“. Tai investicija į sveikesnį Kauno miestą ir mažiau bėdų turinčius jo žmones – Jūsų pacientus“, – sveikindamas miesto medikus, kalbėjo Kauno vicemeras Mantas Jurgutis.

Pirmą kartą Metų medicinos darbuotojo premijai kandidatus siūlė miesto sveikatos įstaigos ir asociacijos. Mero potvarkiu specialiai sudaryta komisija iš viso sulaukė 12 paraiškų.

Tarp geriausiųjų išrinkti penki premijų laureatai:

  • Kauno miesto poliklinikos Pagalbos namuose tarnybos vedėja, bendrosios ir išplėstinės praktikos slaugytoja Ieva Bradulskienė;
  • UAB „Žaliakalnio poliklinika“ šeimos gydytoja Audronė Činčytė;
  • Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Neurologijos klinikos gydytoja, vaikų neurologė prof. Milda Endzinienė;
  • Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja medicinai Ilona Kajokaitė;
  • Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro Vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros skyriaus vedėjas Tautvydas Lukavičius.

Visi siūlyti kandidatai išskirti kaip iniciatyvūs, kūrybingi, novatoriški, negailintys savęs ir visada besistengiantys dėl kitų, taip pat garsinantys miestą Lietuvoje ir tarptautiniuose konkursuose bei konferencijose. Kiekvienam geriausiai įvertintam medicinos darbuotojui skirtos 3 tūkst. eurų dydžio premijos.

„Kaunas iki šiol apdovanodavo metų mokytojus, kultūros asmenybes, mokslininkus, bet visai nepelnytai buvo pamiršti medikai. Pagaliau šitos klaidos nebeliko. Tegul Metų medicinos darbuotojo premija bus simbolinė padėka ir pagarbos ženklas už pagalbą mūsų miesto žmonėms saugant savo brangiausią turtą – sveikatą. Minint medikų profesinę šventę, kiekvienas turime žemai nusilenkti šiems herojams“, – sako Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Šventinę popietę padėkų sulaukė ir įstaigos, pademonstravusios aukščiausius pacientų imunizacijos rodiklius skiepijant vaikus ir suaugusiuosius bei vykdžiusios prevencines programas. Pirmoje kategorijoje už uolų darbą su skiepais pasižymėjo Šeimos medicinos centras „Vivat Vita“ ir Kauno miesto poliklinikos Centro padalinys. Prevencinių programų vykdyme aukščiausių rezultatų pasiekė VšĮ „Auki sveikas“ ir Kauno miesto poliklinika. Abiejose kategorijose įvertinimo sulaukė UAB „Kalniečių šeimos klinika“.

Gausiai susirinkusius medicinos darbuotojus jų profesinės šventės proga pasveikino operos solistai sopranas Ona Kolobovaitė ir tenoras Egidijus Bavikinas, su koncertu „4 istorijos“ ir garsiausiais Andrea Bocelli, Sarah Brightman bei žymiausių miuziklų kūriniais. Jų pasirodymą „Romuvos“ scenoje šokiu praturtino Kauno valstybinio muzikinio teatro baleto artistai Justina Vitkutė ir Gintaras Visockis.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content