Sąskaitos už šildymą Kaune – apie 40 proc. mažesnės

„Kauno energija“, centralizuotai tiekiama miesto šiluma aprūpinanti 123 tūkst. vartotojų Kauno mieste, rajone ir Jurbarke, suskaičiavo, kiek už kovo mėnesį tiektą šilumą mokės vartotojai. Bendrovės klientai sulauks apie 40 proc. mažesnių sąskaitų nei vasarį.

Ženkliai mažesnes sąskaitas lemia beveik 16 proc. sumažėjusi šilumos kaina ir atšilusi oro temperatūra, lyginant su vasario mėnesiu.

Senos statybos nerenovuotame name gyvenantys kauniečiai už 50 kv. m. buto šildymą už kovo mėnesį vidutiniškai mokės 45 eurus. Tokio paties dydžio, tačiau renovuotame daugiabutyje būstą turintys vartotojai sulauks apie 45 proc. mažesnės sąskaitos – mokės apie 25 eurus. Panašaus dydžio sąskaitų sulauks ir naujos statybos 50 kv. m. bute gyvenantys kauniečiai, jie už šildymą vidutiniškai mokės po 23 eurus.

Miesto šilumos kaina Kaune buitiniams vartotojams šių metų kovo mėnesį buvo viena mažiausių šį šildymo sezoną ir siekė 7,21 ct/kWh be PVM. Balandį šilumos kaina Kaune mažėjo dar 22 proc. –  iki 5,62 ct/kWh be PVM ir yra mažiausia Lietuvoje.

Ilgalaikėje perspektyvoje mažiausią arba vieną mažiausių šilumos kainų Lietuvoje lemia pastarąjį dešimtmetį sklandžiai įvykęs „Kauno energijos“ perėjimas nuo dujų prie biokuro (šiuo metu net apie 90 proc. kauniečiams tiekiamos šilumos yra pagaminama iš atsinaujinančių energijos išteklių), geras pasiruošimas šildymo sezonui, sėkmingas inovacijų šilumos gamyboje ir tiekime diegimas.

„Kauno energija“ šilumą tiekia 123 tūkst. vartotojų Kauno mieste, rajone ir Jurbarke. Bendrovė prižiūri daugiau nei 410 km besitęsiančių trasų, aktyviai investuoja į jų rekonstrukciją ir atnaujinimą. Tai padėjo ženkliai sumažinti šilumos nuostolius trasose ir sutaupyti.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content