Kaunas plečia vaikų darželių tinklą: duris atvers nauja įstaiga – „Pelėdžiukas“

Vilijampolėje (Jūratės g. 19) įgyvendinta sovietmečiu statyto pastato konversija į šiuolaikišką ugdymo įstaigą. Renovacijos darbai baigti – vyksta objekto pridavimo procedūros, ruošiamasi atidarymui: formuojamas personalas, paskelbti baldų bei įrangos viešieji pirkimai, tvarkoma aplinka. Rugsėjo 1-ąją lopšelio-darželio duris atvers 160 vaikų – nuo pačių mažiausiųjų iki priešmokyklinukų.

Artėja dar vienos įkurtuvės

Prieš 60 metų Vilijampolėje iškilęs pastatas po rekonstrukcijos sunkiai atpažįstamas. Neseniai baigti kiek daugiau nei metus trukę konversijos darbai. Modernias lopšelio-darželio „Pelėdžiukas“ patalpas planuojama atverti Rugsėjo 1-ąją. Čia veiks 9 grupės: 4 lopšelio, tiek pat darželio ir 1 priešmokyklinė.

„Vietų trūkumo klausimus vaikų darželiuose Kaunas išsprendė jau gana seniai, bet tai dar ne viskas. Jie turi būti kuo patogiau prieinami kauniečiams – arčiau namų ar tėvų darboviečių. Būtent to ir siekiame planuodami įstaigų plėtrą. Pernai atidarytas „nuo nulio“ pastatytas darželis  Šilainiuose, dabar baigtas Vilijampolėje, o toliau laukia statybų startas Romainiuose ir Aleksote“, – teigia Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Balandžio 12-ąją turėtų paaiškėti naujosios ugdymo įstaigos vadovas, kuris aplink save burs beveik pusšimtį darbuotojų: auklėtojų ir ikimokyklinio ugdymo mokytojų padėjėjų, administracijos, virtuvės bei kito aptarnaujančio personalo.

„Darželis, visų pirma, – ne naujos sienos, o žmonės: vaikai, mokytojai, tėveliai. Darysime viską, kad „Pelėdžiuko“ bendruomenė būtų stipri, o įstaigoje užtikrintume aukštą ugdymo kokybę, specialiųjų ir kitų auklėtinių poreikių atliepimą, toleranciją, bendravimo ir bendradarbiavimo kultūrą“, – sako laikinai pareigas einanti lopšelio-darželio „Pelėdžiukas“ direktorė Ramunė Džiaugienė.

Pasak jos, įkurtuvės jau prasidėjusios – ugdymo įstaigoje įrengta šiuolaikiška virtuvė, tuščios lopšelio-darželio erdvės funkciškai suskirstytos, žvalgomasi baldų, organizuojami kiti procesai.

Pirmajame aukšte įsikurs lopšelio grupės, administracija, bus įrengta multifunkcinė salė vaikų aktyviam laisvalaikiui ir meniniams užsiėmimams. Antrame aukšte numatytas logopedo, psichologo bei specialiojo pedagogo kabinetas, darželinukų ir priešmokyklinukų grupės.

Vieta aktyviam laisvalaikiui kieme

„Pelėdžiuko“ aplinka sutvarkyta taip, kad auklėtiniai noriai leistų laisvalaikį lauke. Sklypo gilumoje, toliau nuo gatvės, įrengtos žaidimų erdvės, sumontuotos individualios grupių pavėsinės su smėlio dėžėmis, įrengti mokomieji daržiukai augalų pažinimui ir auginimui. Aplink brandžius medžius įrengtos pasisėdėjimų vietos ir basų kojų takeliai.

Kiemo centre sukurta atrakcija – žaluma apsodinti kalneliai su tuneliais. Aplink juos suformuoti gumos dangos bėgimo takai estafetėms ir kitiems komandiniams žaidimams. Visai šalia – universali uždara žaidimų aikštelė. Teritorijos pakraščiuose palikta natūrali pieva, kurią planuojama išnaudoti piknikams ar mankštoms.

Naujo lopšelio-darželio fasadą tematiškai papuošė spalvingas piešinys, vaizduojantis žaidžiančius vaikus.

Visus darbus už beveik 2,6 mln. eurų atliko bendrovė „Statybų vizija“.

Senieną pavertė moderniu pastatu

„Seną pastatą prikelti naujam gyvenimui yra ženkliai sunkiau nei pastatyti naują. Rekonstruojant statinį susidurta su ne vienu iššūkiu – sutrūkinėjusiomis perdangomis, drėgmės ir pelėsio pažeistomis sienomis, išplanavimo pokyčiais. Nepaisant jų, Kauno miesto savivaldybė, projektuotojai bei kitos suinteresuotos pusės operatyviai priėmė reikiamus sprendimus.

To rezultatai – darbai įvykdyti anksčiau laiko, vaikučių ugdymui sukurtos gražios ir šviesios erdvės, o mes džiaugiamės galėdami prisidėti prie dar vieno svarbaus objekto atvėrimo miestui bei jo žmonėms“, –  pasakojo rangovo – bendrovės „Statybų vizija“ – direktorius Marius Jankauskas.

Aptrupėjęs ir apleistas sovietmetį menantis pastatas pasikeitė kardinaliai: skirtinguose jo galuose iškilo erdvūs dviaukščiai priestatai, sutvarkytas fasadas, atnaujintas stogas. Būsimo darželio erdvės funkcionaliai perplanuotos, kad čia tilptų žaidimų ir poilsio zonos, miegojimo, persirengimo ir valgymo patalpos, salės auklėtinių laisvalaikiui bei administraciniai kabinetai. Ugdymo įstaigoje įrengti specialūs tualetai neįgaliesiems, abu aukštus jungiantis keltuvas.

Visoje teritorijoje perkloti vandentiekio, telekomunikacijų ir buitinių nuotekų tinklai, įrengtos lietaus nuvedimo ir vėdinimo sistemos. Lopšelio-darželio sklypas ir vaikų žaidimų aikštelės apjuostos apsaugine tvora, šalia įrengtos vadinamosios Kiss&Ride aikštelės trumpam automobilių stabtelėjimui atvežant arba pasiimant vaikus.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content