Kauniečiai įvertinti „Lietuvos mokytojas 2023“ apdovanojimais

Naujienų portalas lrytas.lt trejus metus kvietė visuomenę siūlyti savo mokytojus šauniausiųjų rinkimuose, taip parodant jiems dėmesį, padėkojant už svarbų darbą, įvertinti ir paskatinti mokytojus, keičiančius ne tik mokinių ateitį, bet ir šalies švietimo veidą. Šie rinkimai virto projektu „Lietuvos mokytojas 2023“, kurio tikslas – atrasti ir įvertinti švietimo lyderius, padrąsinti jaunus žmones rinktis mokytojo profesiją bei dirbantiems mokytojams patvirtinti, kad jų įdėtas darbas ir atsidavimas turi išskirtinę prasmę.

Projekto metu buvo paskelbtos gerosios mokytojų darbo patirtys, švietimo lyderių istorijos, žinomų žmonių prisiminimai apie mokytojus. Laureatai buvo renkami aštuoniose kategorijose: vidurinio ugdymo, pradinių įstaigų, ikimokyklinio ugdymo, pagrindinio ugdymo, neformalaus ugdymo, švietimo pagalbos specialistas, švietimo lyderis ir specialus apdovanojimas.

Projektas kvietė siūlyti mokytojus, švietimo bendruomenės lyderius, kurie padėjo ir patarė, kai to labiausiai reikėjo, sužavėjo savo atsidavimu, mokymu ir tapo jūsų herojais.

Projekte dalyvavo 560 mokytojų iš visos Lietuvos, sulaukta daugiau pusės milijono palaikymo balsų. Nugalėtojai išrinkti susumavus skaitytojų ir vertinimo komisijos balsus.

Dviem kauniečiams atiteko garbingi projekto „Lietuvos mokytojas 2023“ apdovanojimai:

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja – Kauno Aleksandro Stulginskio mokyklos mokytoja Edita Utyrienė;

Švietimo lyderis – Kauno lopšelio-darželio „Vilnelė“ direktorius Rolandas Bulotas.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content