Išrinktas 2023 metų Pavasario mugės organizatorius

Tradicija tapusi Kauno pavasario mugė gyventojus ir miesto svečius šiais metais ir vėl kvies susitikti Laisvės alėjoje ir Vilniaus g., iki požeminės perėjos. Ji vyks balandžio 21–23 dienomis. Nuo penktadienio iki sekmadienio truksiantis renginys siūlys  kultūrines ir edukacines veiklas, taip pat leis įsigyti akiai, širdžiai ar gomuriui malonių  pirkinių.

Dėl teisės tapti mugės organizatoriais varžėsi du dalyviai. Konkursą laimėjusi įmonė „Sukurta LT“ jau organizavo devynias pavasario ir rudens muges Kaune, tad nėra naujokė šioje srityje. Iš viso Laisvės alėjoje turėtų įsikurti per 500–600 prekybinių vietų.

„Ši mugė labai laukiama ir lankoma miestiečių, mėgstama prekeivių ir asocijuojasi su pavasario pradžia. Į renginį atvyksta dalyviai iš tolimiausių Lietuvos pakraščių, kaimyninių šalių su gausybe per žiemą sukurtų gaminių bei dirbinių, maisto produktų ar kitokių įdomybių“, – dalinasi organizatoriai.

Dalyvauti mugėje kviečiami menininkai, amatininkai, kūrėjai, meistrai, ūkininkai ir kiti asmenys prekiaujantys pačių sukurtais nemasinės gamybos, tautodailės, dailiųjų amatų dirbiniais, žemės ūkio ir maisto produktais, etninio materialiojo paveldo gaminiais. 

Organizatoriai ragina prisijungti visus rengiančius pristatymus, amatų demonstracijas, kulinarinio paveldo degustacijas, supažindinančias su įvairiausių patiekalų gamybos būdais. Šventės metu veiks ir maitinimo paslaugas teikiančios įmonės.

Šiais metais išskirtinis dėmesys skiriamas ir bendruomenėms. 2022-aisiais Kauno miesto bei rajono seniūnijos, bendruomenės dalyvavo kultūros sostinės renginiuose, rengė pasirodymus ar koncertus. Organizatoriai tikisi, kad ir šiais metais jos aktyviai prisijungs prie Pavasario mugės.  

Be to, renginio metu vyks kūrybinės ir edukacinės dirbtuvės vaikams bei suaugusiems. Tad prisijungti kviečiamos neformalaus užimtumo studijos, būreliai. Dar geresnei nuotaikai kurti, laukiami gatvės muzikantai bei atlikėjai.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content