Paskelbti „Kaunas visiems“ apdovanojimų laimėtojai

Ketvirtus metus iš eilės tęsiama tradicija – „Kaunas visiems“ apdovanojimais –  pagerbiamos socialiai atsakingos organizacijos ir iniciatyvos, skiriančios ypatingą dėmesį negalios paliestiems žmonėms. Trys 2022-ųjų laureatai: projektas „Kaunas 2022“, restobaras „Kaktusas“ ir UAB „Kauno autobusai“.

Sektinas pavyzdys kitiems

„Šie apdovanojimai nėra tik graži kasmetinė tradicija, tai tvirtas siekis ir paskatinimas, kad Kaunas kasdien taptų vis labiau pritaikytas bei patogus visiems. Tokiu požiūriu savo kasdienėje veikloje vadovaujasi daugybė organizacijų, iniciatyvų ir asmenų.

Džiaugiamės galėdami tai įvertinti bei apie prasmingus pasiekimus papasakoti plačiau. Net vienas geras pavyzdys – užkrečiamas. Neabejoju, kad vis daugiau verslų juo seks ir kurs pridėtinę vertę ne tik įmonei, bet ir visuomenei“, – teigė vicemeras Mantas Jurgutis.

Kauniečiai savo siūlomus kandidatus trijose nominacijas aktyviai teikė Kauno elektroniniu paštu. Šių metų naujovė – antrajame etape prie komisijos prisijungti galėjo visi norintieji. Jie padėjo nuspręsti, kam atiteks „Metų iniciatyvos“ titulas.

Visiems prieinama kultūra

Bendru komisijos ir balsavusių kauniečių sutarimu nuspręsta – „Metų iniciatyvos“ įvertinimas atiteko „Kaunas 2022“ projektui. Jis skirtas už renginių pritaikymą ir jų prieinamumą neįgaliesiems.

Organizatoriai prieš Europos kultūros sostinės metus ruošė visus savanorius, rengdami specialius mokymus apie tinkamą bendravimą ir pagalbos suteikimą asmenims su negalia. Vertingos žinios pritaikytos didžiuosiuose projekto renginiuose – „Sukilimas“ ir „Santaka“.

„Kaunas 2022“ Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovas Mindaugas Reinikis pasakojo, kad visa tai  didžiulis projekto partnerių nuopelnas: „Pasinaudodami Socialinio taksi paslaugomis į renginius ir iš jų žmonės su negalia galėjo atvykti nemokamai, specialiais automobiliais, buvo palydimi iki reikiamos vietos.

„Dizainas laimei“ programa kartu su „Critical“ agentūra sukūrė „Prieinamumo gidą“ – ženklinimo sistemą, kurią savo veikloms pritaikė Kauno kamerinis teatras ir Istorinė Lietuvos Respublikos Prezidentūra. Prieinamumo gido dėka informacija visiems yra aiški ir suprantama. Ekspozicijos ir edukaciniai užsiėmimai, teatro spektakliai buvo pritaikyti žmonėms su negalia.

Aplinką kurti padeda klientai

Restobarui „Kaktusas“ įteiktas apdovanojimas „Metų vietos“ kategorijoje. Įstaiga išskirta kaip itin draugiška negalią turintiems asmenims – čia rengiami jų koncertai, eksponuojamos nuotraukų parodos.

„Viskas prasidėjo nuo draugystės su regos negalia turinčiu žmogumi. Jis parodė, kad negalia vienoje srityje yra didžiulė galia kitoje. Pavyzdžiui, neregys gali būti puikaus balso savininkas. Tada ir supratome, kad talentas, kuris slepiasi tarp 4 sienų turi pasiekti platesnę auditoriją.

Vadovaudamiesi tuo, stengiamės kuo įmanoma labiau įtraukti visus ir parodyti, kad nereikia bijoti – visuomenė atvira. Ir toliau vystome savo veiklą įsiklausydami į klientų idėjas, norus ir poreikius. Visai netrukus restobarą pasieks ir mūsų bičiulių brailio raštu sukurtas stalo žaidimas, kurį galės išbandyti visi norintieji“, – pasakojo įstaigos direktorė Lidija Šukšterė.

Džiaugdamasi gautu apdovanojimu, įmonės atstovė pabrėžė, kad jis įrodo, kad net ir jaunas verslas gali daryti darbus, kurie kalba patys už save. Tai leidžia pasidžiaugti savimi ir drąsiau žengti pirmyn, įrodant, kad žmogiškumas svarbiausia – ne tik kasdieniame gyvenime, bet ir versle.

Patogios kelionės

„Metų verslo“ nominacijos nugalėtojais išrinkti UAB „Kauno autobusai“. Apdovanojimas skirtas už sukurtą programėlę „Transporto balsas“.

„Džiaugiamės darydami darbus, kurie neša didelę naudą ir pagalbą visuomenei, o ypač tiems, kam to reikia labiausiai. Šis apdovanojimas – didžiulis įvertinimas ir įrodymas, kad judame teisinga linkme. Mūsų keleiviai visi skirtingi, bet visi lygūs ir patys svarbiausi. Tad mums rūpi, kad visi galėtų drąsiai, saugiai ir patogiai keliauti miesto transportu“, – teigė generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Programėlė atpažįsta viešojo transporto priemones ir stoteles bei balsu praneša apie jų kryptį bei maršrutą. Tai palengvina naudojimąsi viešuoju transportu žmonėms turintiems negalią. Jiems pritaikyti ir transporto priemonių techniniai sprendimai – viduje įrengta speciali vieta keleiviams su neįgaliojo vežimėliais ir mygtukai, leidžiantys informuoti apie pagalbos poreikį išlipant. Beveik visi autobusai ir troleibusai – žemagrindžiai.

Transporto priemonių viduje bilietų kainos pateiktos juodame ir geltoname fone, kuris sudaro reikiamą kontrastą silpnaregiams.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content