„Kauno sporto apdovanojimai 2022“: pagerbti miestą garsinę sportininkai, komandos ir treneriai

Ketvirtadienio vakarą Kauno kultūros centre apdovanoti geriausi miesto atletai, komandos, treneriai ir sporto iniciatyvos. Penktą kartą vykusiame renginyje devyniose kategorijose laureatus rinko kauniečiai ir specialiai sudaryta komisija. Išskirtinai už viso gyvenimo nuopelnus sportui apdovanotas žinomas šalies treneris ir pedagogas Aleksandras Kosauskas. Iš viso iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje įteikta per pusšimtį padėkų.

„Kaunas, turbūt, ne tik Lietuvos, bet ir Baltijos bei Šiaurės Europos šalių sporto sostinė. Šie metai mūsų miestui – neeiliniai. Neseniai atidarėme rekonstruotą Dariaus ir Girėno stadioną, naujutėlaitį olimpinių standartų baseiną ir sutvarkytą legendinę Kauno sporto halę. Žalioji miesto infrastruktūra taip pat tampa vis draugiškesnė sportui ir laisvalaikiui.

Tai tik keletas momentų, leidžiančių pasakyti, kad Kaunas yra sportas. O sportas esate Jūs. Mes tai labai gerbiame, dėl Jūsų visi išvien kuriame sportui draugišką miestą. Kaunas projektuoja du naujus baseinus, naują futbolo bei regbio maniežą. Galiu pažadėti, kad tai – ne pabaiga. Sportas mūsų mieste visada bus prioritetas. Gerų rezultatų!“ – kreipdamasis į Kauno sporto bendruomenę kalbėjo Kauno mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

Metų sporto renginiu išrinkta Olimpinė diena, propaguojanti sportą ir sveiką gyvenseną. Lietuvos tautinio olimpinio komiteto rengiama masinė sporto ir pramogų šventė vasarą Santakos parke sulaukė daugiau kaip 20 tūkst. dalyvių, kelių dešimčių olimpiečių ir šimtų įvairiausių veiklų, varžybų, turnyrų, žaidimų su daugybe prizų bei staigmenų.

Tiek kauniečiai, tiek komisija geriausiu metų jaunuoju sportininku (nominantai iki 18 metų) pripažino Tadą Dementavičių. Vengrijoje vykusiame Europos jaunių, jaunučių orientavimosi sporto bėgte čempionate ilgoje trasoje jis iškovojo pirmąją vietą. Trumpojoje pasiekta ketvirtoji vieta ir antroji pelnyta komandinėse estafetėse.

Metų jaunąja sportininke išrinkta sparčiai tobulėjanti lengvaatletė Aurėja Beniušytė. Šįmet trišuolininkė Slovakijoje vykusiame Europos jaunimo olimpiniame festivalyje užėmė pirmąją vietą.

Apdovanojimų ceremonijoje Metų sportininko su negalia kategorijoje įvertinimo sulaukė Mantas Kazimieras Sinkevičius, Brazilijoje vykusiose Kurčiųjų olimpinėse žaidynėse iškovojęs graikų-romėnų imtynių auksą.

Metų sportininku pripažintas žinomas šalies boksininkas Eimantas Stanionis. Šiais metais jis triumfavo prestižinėje pasaulio profesionalų Pasaulio bokso asociacijos (WBA) versijoje. Atsiimti apdovanojimo negalėjęs kaunietis perdavė padėkos žodį virtualiai: „Labai myliu savo miestą Kauną. Taip pat noriu padėkoti visiems fanams, kurie balsavo už mane ir išrinko geriausiu miesto sportininku. Visiems linkiu gražių artėjančių švenčių.“

Geriausios Kauno sportininkės apdovanojimą pelnė tituluočiausia mūsų šalies plaukikė Rūta Meilutytė. Birželį Budapešte vykusiame Pasaulio plaukimo čempionate ji iškovojo auksą 50 metrų plaukimo krūtine rungtyje ir bronzą plaukiant 100 m krūtine. Analogiškus pasiekimus rugpjūtį pakartojo ir Romoje vykusiame Europos čempionate. Vos prieš kelias dienas iš Australijoje vykusio Pasaulio čempionato trumpajame (25 m) baseine Rūta Lietuvai parvežė ne tik aukso medalį, bet ir naują 50 metrų plaukimo krūtine planetos rekordą.

2022 m. metų vyrų komanda išrinkta futbolo komanda „Kauno Žalgiris“. Sezono pabaigoje galingai finišavę žalgiriečiai paneigė visas išankstines prognozes ir pirmą kartą klubo istorijoje iškovojo Lietuvos futbolo A lygos sidabrą.

„Norime padėkoti už kasmet gerėjančią futbolo ir sporto infrastruktūrą. Gerėja ir mūsų rezultatai. Tikiuosi, kad greitai galėsime Dariaus ir Girėno stadione švęsti pirmąją vietą“, – vylėsi apdovanojimą atsiėmęs klubo vadovas Eimantas Pūras.

Metų moterų komandos laurai atiteko Kauno rankinio klubui „Žalgiris“. Kaunietės šįmet iškovojo auksą Lietuvos moterų rankinio lygos čempionate, šalies taurės varžybose ir Baltijos rankinio lygoje.

Metų trenerio kategorijoje geriausiu pripažintas bokso talentų ugdytojas Vidas Bružas, parengęs pasaulio ir Europos čempionus – boksininkus Eimantą Stanionį ir Gabrielę Stonkutę.

Išskirtinėje kategorijoje už viso gyvenimo nuopelnus šįkart Kaunas nusilenkė legendiniam lengvaatlečiui, treneriui ir pedagogui A. Kosauskui, ilgą laiką dirbusiam Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandoje ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje. Šį apdovanojimą laureatui įteikė Kauno miesto garbės pilietė ir tarybos narė, ilgametė sportinių šokių klubo „Sūkurys“ trenerė dr. Jūratė Elena Norvaišienė, pati prieš kelias dienas sulaukusi įvertinimo už nuopelnus sportui Lietuvos sporto federacijų sąjungos apdovanojimuose.

Iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje miestas padėkojo ir šiemet profesionalaus krepšininko karjerą baigusiam Pauliui Jankūnui bei tikra Lietuvos stalo teniso ikona tapusiai žaidėjai Rūtai Paškauskienei. Sportininkai pasidabino 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklais.

Per šventinį vakarą Kauno sportininkams, jauniesiems talentams ir jų treneriams už gerus rezultatus iš viso išdalinta per pusšimtį padėkų.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content